Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brnović: Fokus je da prođemo jedno kolo u Evropi, bez Konrada i Erakovića neće biti lako

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 04.06.2023. u 08:51
Sredinom avgusta prošle godine, nakon tri kola u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi, Nenad Brnović je na klupi Sutjeske naslijedio Miliju Savovića.

Nekadašnji fudbaler Zete, Partizana, Budućnosti… reprezentativac Srbije i Crne Gore je u Nikšić došao nakon što je klub eliminisan iz Evrope od predstavnika Farskih Ostrva (Klaksvik), a u domaćem šampionatu osvojio četiri od mogućih devet bodova. Sa Sutjeskom je do posljednjeg minuta posljednjeg kola bio u trci za titulu, a na kraju su Nikšićani završili na drugom mjestu sa istim brojem bodova (70), kao i Budućnost, ali slabijim međusobnim skorom. Sezona je, ipak, krunisana peharom u Kupu, što je prvi trofej za Brnovića u seniorskoj trenerskoj karijeri.

“Prvi utisak je da je ovo odlična sezona, iako nismo uspjeli da odbranimo titulu. Moram biti zadovoljan – rekao bih da je Sutjeska igrala najljepši fudbal, uvijek na gol više. Postigli smo najviše pogodaka (75), primili najmanje (34). Jurili smo pehar na oba fronta – zasluženo smo osvojili Kup, prvenstvo završili sa istim brojem bodova kao i Budućnost, ali su oni osvojili titulu zbog boljeg međusobnog skora. Rekao bih sjajna sezona. Mogli smo da je krunišemo duplom krunom, ali ne možemo biti nezadovoljni s obzirom na to da smo imali dosta povreda, igrali smo sa malim rosterom, 15 igrača smo imali maksimum u rotaciji. Naše utakmice su bile interesantne, praćene i zbog toga mi je žao što nismo uspjeli da obradujemo navijače titulom”, rekao je Brnović za “Vijesti”.

Brnović je u seniorskoj trenerskoj karijeri privremeno vodio Zetu 2015. godine, a ove sezone je osvojio prvi trofej. Bio je i trener omladinaca Partizana, odakle je došao u Nikšić.

“Ponosan sam na stručni štab i sebe, kako je ekipa izgledala. Uradili smo fenomenalan posao. Mislim da nije moglo bolje da prođe. Moram biti realan – imali smo u svojim rukama i titulu, ali smo je ispustili. I za mene je ovo dobro i veliko iskustvo. Nadam se da ću u budućnosti biti bolji, da ću nastaviti u ovom ritmu. Vjerujem da će se Sutjeska iduće godine boriti za oba trofeja”.

Sutjeska se već sprema za narednu sezonu i nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija (LK). Ugovore su prije nekoliko dana produžili Vladan Giljen, Adrijan Rudović i Ilija Tučević, zimus je to uradio Dragan Grivić. Naravno, tokom ljeta će biti i pojačanja.

“Već razgovaramo sa nekim igračima, nadam se da ćemo do početka priprema imati jasnu sliku. Fokus će biti na crnogorskim fudbalerima, lakše će se uklopiti nego stranci. Gledaćemo da dovedemo što više domaćih fudbalera. Na ovim pozicijama gdje moramo da dovedemo kvalitetnog igrača nećemo se libiti ponovo da dovedemo stranca. Moj fokus i glavni cilj je da prođemo prvo kolo kvalifikacija za LK. Tražio sam od uprave da pojačamo roster, da imamo više igrača, jer Evropa brzo počinje. Treba nam puno fudbalera da bismo mogli da guramo i prvenstvo i Evropu”, kazao je Brnović.

Očekuje se da ekipu napuste najbolji strijelac, Tajron Konrad, ali i Novica Eraković, kojima ističu ugovori.

“Vjerovatno nas napuštaju Konrad i Eraković. Ne možemo da ih sačuvamo, jer im ističe ugovor. Neće biti lako da nadomjestimo njihov odlazak. Moramo da pojačamo napad, da nađemo adekvatna pojačanja, koja će se brzo uklopiti u sistem i našu igru. Vidjećemo, ako budemo mogli, po dva igrača da dovedemo na tim pozicijama, da imamo veću rotaciju. Sve ćemo uraditi da sačuvamo ostale fudbalere, ojačamo igrački kadar i spremni dočekamo 1. kolo kvalifikacija za LK, da se ne desi ono što se desilo prošlog ljeta”, istakao je Brnović.

Sutjeska pripreme počinje za desetak dana.

“Vjerovatno ćemo početi 12. ili 13. juna. Malo je specifična bila ova polusezona sa prevelikim brojem utakmica, bila je ogromna potrošnja. Mislim da je to kratko vrijeme i da će ove pripreme biti specifične, jer nam brzo dolazi Liga konferencija”, zaključio je Nenad Brnović.

Odlazak Drinčića je dosta uticao da ne osvojimo titulu

Sutjeska ove sezone nije uspjela da savlada Budućnost (po dva remija i poraza, u posljednjem meču vodila 2:0 i ostala bez pobjede), ali se čini da je i pored toga titulu izgubila sredinom drugog dijela sezone kada je ekipa vezala četiri meča bez trijumfa (tri remija i poraz od Jedinstva u Nikšiću 4:3).

“Prelomne su bile te četiri utakmice. Mnoge mečeve smo morali lakše da rješavamo. Rekao bih da smo u drugom dijelu lako primali golove. Nismo imali veliku rotaciju, uspjeli smo da dovedemo samo jednog štopera. Možemo da analiziramo i pričamo, ali mislim da je odlazak Miloša Drinčića dosta uticao da mi ove sezone ne odbranimo titulu. Pokazalo se da je on za našu odbranu bio ključni čovjek u prvom dijelu sezone”, smatra Brnović.

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci