Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ćorović: Srećna sam što mogu da igram sa i protiv velikih igračica

@sosuitephotographie
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2023. u 08:07
Prije samo nekoliko godina bila je nosilac igre Levalee, potom se odlučila za promjenu sredine, igrala u nešto jačim ligama, da bi od početka tekuće sezone postala član francuskog Bezansona. Nikšićanka Nada Ćorović krči put u jednoj od najjačih liga na svijetu, a svjesna i činjenice da je napravila veliki korak u karijeri. Za naš portal ističe da dolazak i igranje u Francuskoj za nju predstavlja neprocjenjiv osjećaj.

„Srećna sam jer, ne samo da mogu gledati velike igračice i tako učiti i napredovati, već imam priliku da igram sa njima i protiv njih. Promjena sredine mi zaista znači, prije svega mislim da sam uradila pravu stvar što sam potpisala baš za ovaj klub, stičem iskustvo kroz domaću ligu, a sada i kroz Evropsku ligu, po dvije utakmice nedeljno, dovoljno da mlad igrač dobije minutažu i kontinuitet, a samim tim i da napreduje“, kaže Ćorovićeva.

Po dolasku u Francusku uslijedio je period adaptacije, koji joj, napominje, u početku bio malo teži.

„U prvom dijelu je to uglavnom bilo prilagođavanje, imala sam minutažu, ali se isto tako nije očekivalo previše od mene, dok sada smatram da moje vrijeme tek dolazi, kako za igru u odbrani tako i u napadu. Svi iz kluba su mi pomagali da se uklopim što prije, teško je bilo u početku najviše zbog jezika, sada već nakon pola godine mogu sebe da zamislim da živim ovdje, prija mi sredina, ljudi, posle jednog težeg perioda za mene mogu reći da uživam u rukometu”, dodaje Nada.

Ćorovićeva je puna hvale za klub i saigračice.
“Mislim da su neki neočekivani porazi zatim i povrede uticale da se više zbližimo kao ekipa, imamo zacrtan cilj, vjerujemo jedna u drugu, imamo sve uslove koje su nam potrebni, na nama je samo da to što znamo pokažemo na terenu”, jasna je Nada.

Primjećuje i da je očigledna razlika u kvalitetu u odnosu na rukomet kod nas i u okruženju.
“Mišljenja sam da se na Balkanu igra mnogo disciplinovanije, ovdje igrači imaju mnogo više slobode da probaju nešto što se kod nas možda i ne bi usudili, nošeni publikom koja zaista cijeni sport i prati, igra se fantastičan rukomet”, zaključuje razgovor za naš portal lijevi bek Bezansona, Nada Ćorović.

Klub mlade Nikšićanke u prvenstvu Francuske trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli.
Nada Ćorović nastupala je za Levaleu, slovačku Juventu i Jagodinu iz Srbije.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Argentinku crnogorskog porijekla, Tatianu Mićunović, korijeni i ljubav prema domovini iz daleke provincije Čako u Crnu Goru su vratili 2017. godine. O maloj i dalekoj zemlji, u kojoj je pronašla i ljubav svog života, slušala je od svoje babe, upoznajući tako i prve riječi crnogorskog jezika. Na internetu je pretraživala ljepote Crne Gore, a onda odlučila da spakuje kofere, i život nastavi tamo gdje su joj korijeni. O svemu tome govorila je u emisiji Mladistan na Televiziji Crne Gore (TVCG).
    Košarkaši Sutjeske su u Širokom Brijegu savladali Helios 74:53 i napravili veliki korak ka plej-ofu NLB ABA2 lige.