Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Karatistima šest medalja, Vučinić, Raković i Damjanović prvaci Evrope

Karate savez Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 11.02.2024. u 18:20
Karate reprezentativci Crne Gore su na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore u Tbilisiju osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje.

Iz Karate saveza su kazali da je još jednom ispisana karate istorija, saldo je karatea na EP u Gruziji.

Evropskim zlatom okitili su se fenomenalni Vuk Vučinić (kadeti/-63), Una Raković (kadetkinje/+61) i Jovana Damjanović (juniorke/+66).

Srebro je osvojila Helena Backović (juniorke/-53). Bronzana odličja osvojili su Anes Arifaj (kadeti/-70) i Balša Vojinović (juniori/-61).

“Ljubav, hrabrost, odlučnost, želja, samopuzdanje, neodustajanje i marljiv rad su put do uspjeha koji je ovu divnu djecu doveo do ostvarenja ciljeva. Crna Gora je karate sila”, prokomentarisao je Dejan Ivanović, koji je dio selektorskog tima.

“Čestitamo osvajačima medalja na velikom uspjehu kao i njihovim matičnim klubovima Karate klub Omladinac i Karate klub Iskra. U borbi za medalju je bio i kata tim u sastavu: Benjamin Aljošević, Aleksa Janjić i Ajsel Gerschwitz koji je takmičenje završio kao petoplasirani. Čestitke selektorskom timu: Biserki Radulović, Mileni Milačić, Slađanu Mikuliću, Dejanu Ivanoviću, Žarku Rakoviću i Almiru Cecunjaninu, direktoru reprezentacije Miodragu Radunoviću, na odlično sprovedenim pripremama i vođenju naših reprezentativki i reprezentativaca na ovom Evropskom šampionatu. Izuzetna generacija još jednom je opravdala velika očekivanja i sigurno korača ka seniorskom vrhu”, kazali su iz Karate saveza Crne Gore.

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Najbolji crnogorski šahisti bore se od danas se do 4. maja u Herceg Novom za trofeje u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi Crne Gore, saopšteno je iz Šahovskog saveza.
    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    ALFA Centar juče je na Trgu slobode otvorio izložbu stripa za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju „Alek i Ana“, koji je namijenjen učenicima polaznih razreda osnovne škole.