Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Elektroprivreda ubjedljiva, Mladost bolja od Nikšića

Šahovski savez Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 28.04.2024. u 10:28
Šahisti Elektroprivrede opravdali su ulogu favorita protiv ekipe Rudara sa 4,5-1,5 na startu crnogorske Premijer lige u šahu.

Slavili su reprezentativci Denis Kadrić i Nikita Petrov, kao i Mihail Brjakin i Vuk Miletić, dok je kod Rudara bio raspoložen Milenko Lončar.

Minimalno je slavila i Mladost protiv Nikšića u meču preostala dva nikšićka predstavnika. Važnu pobjedu Mladosti donijeli su Dragoljub Kovačević i Nikola Perišić, dok je Veljko Draganić slavio u redovima Nikšića.

Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige Crne Gore.

Omladinac, koji je nastao kao klub iz škole šaha Budućnosti, do pozitivnog ishoda vodili su Slaven Živković, koji je savladao Miloša Pečuricu i Nemanja Vukčević, koji je bez igre došao do poena.

Pobjede za Budućnost, jednog od favorita za trofej, ostvarili su Andrej Šuković i Blažo Kalezić.

Herceg Novi je rezultatom  4,5-1,5 savladao Prosvjetu, a pobjede su ostvarili Pavel Anisimov, Nebojša Nikčević i Artem Smirnov, dok su tri partije okončane remijima.

Crnogorac je u derbiju kola sa 3,5-2,5 savladao Mimozu zahvaljujući pobjedama Dragana Kosića i Sava Vujovića, dok je pobjedu Tivćanima donio Slaviša Milanović.

Na ženskoj ligi u derbiju kola Elektroptivreda je savladala Herceg Novi, a jedinu pobjedu ostvarila je Alena Skvorcova koja je nadigrala Lenu Miladinović, uz tri remija.

Minimalno su slavili Crnograc i Univerzitet Crne Gore, koji su savladali Damu, odnosno Budućnost.

Na prvoj ligi postignuti su sledeći rezultati: Zora – 7. Oktobar 3,5-2,5, Zeta – Osnovne i srednje škole 4,5-1,5, Dijagonale – Cetinje 3-3, Berane – Rumija 2,5-3,5, Rokada – Dama 2,5 -3,5.

Danas je na programu drugo kolo, sa početkom od 15 časova i 30 minuta.

Šampionat u Herceg Novom, u okviru kojeg će se za trofeje boriti u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi, svečano je otvorio predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović, a učesnike je pozdravio predsjednik Šahovskog saveza Jovan Milović.

Izvor: sahcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U 34. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige fudbaleri Sutjeske gostuju u Podgorici, gdje će odmjeriti snage sa OFK Mladost Donja Gorica.
    Sutjeska je sinoć u prvom meču plej-ofa Prve crnogorske košarkaške lige savladala Podgoricu rezultatom 85:81.
    Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.