Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovović: Uspostavili smo principe od kojih nismo odustajali, funkcionišemo “svi za jednog, jedan za sve”

60993010_2339564652930105_7966386824740339712_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.05.2019. u 06:34

Kada u jednom timu imate najboljeg trenera, kapitena koji je oborio rekord, pojedince koji svaki iz sebe izvuče maksimum, rezultat je onda neminovan, ovako je počeo razgovor za naš portal Ranko Jovović, prvi čovjek fudbalskog šampiona države i kluba koji ima najviše pehara namijenjenih najboljem timu Crne Gore.

“Plavi” su pobjedom u prethodnom kolu protiv Grblja obezbijedila četvrtu titulu, čime se potvrdilo da je u nikšićkom prvoligašu recept za uspjeh i dalje na cijeni, kao i da je Fudbalski klub Sutjeska najbolji sportski kolektiv pod Trebjesom godinama unazad i trenutno jedan od najvećih brendova Nikšića.

“Tajna uspjeha Sutjeske je u dobroj organizaciji, jasnoj podjeli poslova i nadležnosti. U Sutjesci je stvorena atmosfera “svi za jednog jedan za sve”, što je pokazalo i posljednje dešavanje kada je šef stručnog štaba, Peco Rakojević,  bio u bolnici.  Svi su bili uz svog sefa kao i on uz sve nas dok je bio odsutan. Dolaskom u klub 2013. godine uspjeli smo da prenesemo energiju koja je već bila prisutna u Opštini Nikšić, da uspostavimo principe od kojih nismo odustajali i kad je bilo mnogo teško donosili najteže odluke i vjerovali u uspjeh koji je donio ovo danas – da smo najuspješniji klub u Crnoj Gori”, ističe Jovović.

Mlađe kategorije su naš temelj

Staro pravilo da nema dobre kuće bez dobrog temelja oduvijek, a naročito sada, važi i u Sutjesci. Vođeni time, u nikšićkom klubu se i te kako vodi računa o radu sa mlađim selekcijama, pa su omladinci predvođeni trenerom Draganom Mijanovićem u posljednje dvije sezone šampioni Crne Gore, a ne mogu se zanemariti ni rezultati ostalih selekcija. Mališani Sutjeske imali su priliku da budu i domaćini vršnjacima iz regiona na Memorijalnom turniru “Milan Mika Zirojević”.

“Rad sa mlađim kategorijama je na sve višem nivou, uspostavljen je red, disciplina i plan rada. Ponosan sam na prvi memorijalni turnir “Milan Mika Zirojević” koji je okupio učesnike iz sedam zemalja. Takođe,  naši pioniri su učestvovali u Švajcarskoj na međunarodnom turniru gdje smo bili gosti našeg istaknutog Nikšićanina, Slobodana Rojevića, koji nas je dočekao na najvišem nivou. Naša djeca su pokazala kvalitet i vaspitanje. Predstoji nam još više rada i usavršavanja u trenerskom dijelu za mlađe kategorije kao i razvijanje svijesti kod djece da samo upornošću i radom mogu doći do rezultata”, ističe naš sagovornik.

Imaćemo stadion po standardima Uefe

Odlična saradnja sa Fudbalskim savezom Crne Gore, kao i Opštinom Nikšić i Vladom Crne Gore rezultirala je planom o izgradnji zapadne tribune na Gradskom stadionu u Nikšiću, koja bi trebalo da počne već ovog ljeta, a u prethodnih godinu dana realizovani su projekti koji su doveli do poboljšanja uslova rada kraj Bistrice.

“Izgradnjom zapadne tribine po svim standardima Uefe, grad Nikšić  i Crna Gora dobijaju stadion na kojem se mogu igrati međunarodne, klupske i utakmice reprezentacije. Podići će se uslovi za još bolji rad u klubu. Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Nikšić, Vladi Crne Gore, Fudbalskom savezu Crne Gore koji su obezbjedili finansiranje. Nadamo se da će izgradnja tribine početi do kraja avgusta i da će biti završena u predviđenom roku. Sa FSCG imamo odličnu saradnju na polju infrastrukture, izgrađeni su reflektori, svlačionice za mlađe kategorije i prošireni pomoćni tereni. Klub će nastaviti na pripremi projekata koji će unaprijediti fudbal u Nikšiću i da ćemo biti svjedoci izgradnje kompletnog stadiona”, navodi Jovović.

Bićemo spremni za Evropu

Sutjeska će u subotu odigrati meč posljednjeg kola protiv Budućnosti u Podgorici, nakon čega “plavi” idu na zasluženi odmor koji sigurno neće potrajati mnogo. Šampiona Crne Gore već početkom jula očekuju utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a svog rivala će saznati 18. juna nakon žrijeba u Nionu.

“Nadam se da ćemo u kvalifikacijama napraviti dobar rezultat jer se to i očekuje od najuspješnijeg kluba u Crnoj Gori. Nikad nismo obećavali već smo išli korak po korak. U toku su razgovori sa igračima kojima ističu ugovori i razgovori o eventualnim pojačanjima za narednu sezonu. Sigurno da ćemo se pojačati u prelaznom roku”, kazao je predsjednik Sutjeske, dodajući da klub danas nema neizmirenih obaveza i sve obaveze uredno završava što ga čini takođe najuspješnijim klubom u Crnoj Gori.

“Vojvode” su uvijek i svuda uz ekipu

Ogromnu pomoć na putu do titule Sutjeska je imala i od svojih navijača sa kojima klub ima takođe odličnu saradnju.

“Klub sa navijačima ima odličnu saradnju. To je naš dvanaesti igrač, koji su uz svoj klub i kad je dobro a isto tako i kad ne ide kako smo sve očekivali. Nisu im problem daleke destinacije, kad igramo evropske utakmice, uvijek stignu da podrže svoj klub”, navodi Jovović, dodajući da ne izostaje pomoć ni od Opštine, a pohvalio je i ostale subjekte u gradu sa kojima klub sarađuje, a poseban akcenat je stavio na svoje saradnike u ekipi.

“Imamo veliku podršku Opštine Nikšić, predsjednika Veselina Grbovića, kojem dugujemo veliku zahvalnost i koji je uvijek uz svoj klub. Imamo odličnu saradnju sa Fakultetom za sport, a u klubu rade tri profesora što nas takođe odvaja od drugih. Posebnu zahvalnost dugujem potpredsjedniku kluba Đoku Krivokapiću, direktoru kluba Nikoli Jovoviću i sportskom direktoru Jovanu Gardaševiću sa kojima imam svakodnevnu saradnju. Bez svih ovih karika koje sam pomenuo ne bi bilo moguće ostvariti ovoliki uspjeh”, zaključuje Jovović u razgovoru za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.