Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mijanović: Dosta lijepog fudbala, najprijatnije iznenađenje Hrvatska

mijanovic
FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 30.06.2018. u 06:07

Najtalentovaniji i najbolji fudbalski podmladak u Crnoj Gori trenutno odmara između još jedne uspješne sezone i novih obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona za svoj uzrast, a njihov trener Dragan Mijanović, pauzu koristi i za praćenje Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Strateg “plavih” omladinaca navodi u razgovoru za naš portal da je zadovoljan viđenim u mečevima koji su odigrani po grupama, ali da očekuje da će u nokaut fazi biti još kvalitetnijeg fudbala.

“Redovno sam pratio utakmice na Mundijalu u Rusiji i zadovoljan sam do sada prikazanim fudbalom. U nastavku prvenstva očekujem još bolje i interesantnije partije jer su otpale lošije ekipe, a i nema više prostora za kalkulisanjem već je svaki meč biti il’ ne biti”, ističe Mijanović.

Od svih ekipa koje su ostvarile plasman u osminu finala, Mijanović izdvaja Hrvatsku, koja je sa maksimalnim učinkom završila takmičenje u grupi, a u derbiju protiv Argentine slavila je sa ubjedljivih 3:0, kada je u potpunosti nadigrala aktuelnog vicešampiona svijeta.

“Do sada je i dosta ekipa pokazalo kvaliteta, ali najviše su me prijatno iznenadili Hrvati koji igraju veoma dobro. Po mom mišljenju oni imaju izgleda da doguraju veoma daleko. Sa druge strane njihov najbolji igrač, Luka Modrić, najzaslužniji je za dosadašnji rezultat “Kockastih” i moj je glavni favorit kada je u pitanju fudbaler koji će obilježiti ovaj turnir”, navodi Mijanović.

On je kazao i da bi pored komšija volio da dobar rezultat naprave Argentinci, kao i Belgijanci koji imaju veoma kvalitetan sastav.

“Pa najviše simpatišem upravo reprezentaciju Hrvatske koja igra dobar i lijep fudbal, a volio bih da napravi rezultat i Argentina, koja je uspjela da se vrati pobjedom u meču sa Nigerijom iako je bila blizu eliminacije. Navijam i za Belgijance koji su utakmicama u grupi pokazali da i ove godine imaju dobar tim, ali za njih tek sada predstoje pravi mečevi”, istakao je na kraju razgovora za naš portal trener omladinaca Sutjeske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.
U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.