Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pešikan: Očekujem “buđenje” favorita i bolji fudbal u nastavku, navijam za Srbiju

nas_janko
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2018. u 06:10

Na Mundijalu u Rusiji odigrano je prvo kolo u kojem su sve reprezentacije odigrale svoje premijerne mečeve. Bilo je dosta očekivanih rezultata, ali i iznenađenja.

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori sve mečeve sa Svjetskog prvenstva imaju priliku da gledaju na programima RTCG-a, a jedan od onih čiji glas će nas podsjećati na mečeve iz Rusije je dugogodišnji sportski novinar i naš sugrađanin Janko Pešikan.

Što zbog prirode posla, a što i zbog ljubavi prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, Janko je pomno pratio sve mečeve koji su do sada odigrani. Prema njegovom mišljenju, igra je u prvom kolu mogla biti bolja, ali se isto tako nada da će se kvalitet fudbala popraviti kako Mundijal bude odmicao.

“Očekivao sam bolji fudbal u prvom kolu, naročito od favorita za osvajanje trofeja. Dobar start je od velikog značaja na svim velikim takmičenjima, pa su možda i previše oprezno,  ali i taktički, ne previše mudro odgrali u prvim utakmicama ekipe poput Argentine, Njemačke, Brazila, Kolumbije… Već u narednom kolu očekujem “buđenje” tih selekcija, naročito Njemačke, manje kalkulacija i više golova. Osam selekcija je osvajalo Mundijal, a od njih samo Italija nedostaje na 21-om Svjetskom prvenstvu. Malo je ekipa koje bi mogle po prvi put da osvoje najveći trofej u reprezentativnom fudbalu”, ističe Pešikan u razgovoru za naš portal.

Naš sagovornik na ovom prvenstvu navija za Srbiju za koju smatra da će napraviti dobar rezultat, a među favorite šampionata uvrstio je nekoliko evropskih selekcija, koje po njegovom mišljenju imaju prednost u odnosu na rivale iz Južne Amerike.

“Na ovom SP navijam za Srbiju. Bitno je da je osvojila cijeli plijen na startu izuzetno teške grupe. Očekujem da Srbi prođu grupu. Samopouzdanje i atmosfera će biti još bolji, i mislim da će napraviti odličan rezultat jer imaju izuzetno kvalitetne igrače. Njemačka je izgubila na startu, slijedi ključni meč sa Švedskom gdje su tri boda imperativ. Njemci su uvijek favoriti za titulu, a kandidate za osvajanje treba tražiti među selekcijama iz Evrope, kao što su Njemačka, Španija, Portugal, Francuska i izvanredna Belgija. Prije četiri godine Belgijanci su igrali četvrfinale, sada mogu i više. Zreliji su i imaju još jači tim u odnosu na SP u Brazilu”, navodi Pešikan.

Kada su u pitanju iznenađenja, Janko ističe da je domaćin sa svojim ubjedljivim nastupom već prijatno iznenadio, kao i nekoliko selekcija koje ne spadaju u krug favorita, dok su negativno iznenadili upravo timovi koji pretenduju na osvajanje titule.

“Rusi su već iznenadili sa osam golova u dva meča, a prolaz u narednu fazu domaćina bio je očekivan. Island je opet pokazao da će biti trvd orah za svakog. Švajcarci taktički izuzetni sa favorizovanim Brazilom. Meksiko je oduševio u svim segmentima igre i rezultatom protiv Njemačke, a trijumf Senegala nad Poljskom nije iznenađenje jer je dobro poznato da Mane i društvo imaju veliki potencijal. Naravno, i pobjeda Japana u toj grupi je iznenađenje, ali Kolumbija je cijeli meč igrala sa desetoricom. Neprijatno su iznenadili favoriti, ali kako turnir bude odmicao vjerujem da će pokazati svoj kvalitet. Prije svega mislim na aktuelne prvake Njemce i Brazil”, kazao je naš sugrađanin i kolega sa RTCG-a.

Ostalo je još dosta utakmica da se odigra u Rusiji i očekuje se još dosta uzbuđenja i neizvjesnih duela, a Pešikan je u razgovoru za portal Onogošt izdvojio ekipe koje bi mogle biti najprijatnije iznenađenje, kao i igrače koji bi se mogli istaći.

“Smatram da će Srbija, Belgija i Meksiko biti najprijatnija iznenađenja šampionata. Golovima su se istakli Čerišev, Ronaldo, Kejn… Ipak, ima još dosta do kraja turnira. Očekujem da zablista Sergej Milinković Savić. Takođe i Belgijanac Eden Azar, kao i Englez Kejn. Sve će, naravno, zavisiti od plasmana reprezentacija za koje nastupaju ti igrači”, zaključio je Pešikan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.