Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo vam školu fudbala “Arena”

58420225_804894719875631_4546868450760327168_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.04.2019. u 06:26

Prije skoro četiri godine, kada je u Kličevu napravljena balon sala, sa radom je počela škola fudbala Arena - Nikšić, koja je nakon dvije godine registrovana i kao klub.

U gradu u kojem je sport broj jedan uvijek bio fudbal, potrebno je bilo malo entuzijazma, volje i hrabrosti, pa da se krene u jednu ovakvu priču, a ova je krenula u ljeto 2015. godine, kojoj se prije dvije godine priključio naš mladi sugrađanin Vuk Drinčić, a kroz koju je do sada prošlo preko stotinu djece.

“FK Arena – Nikšić počeo je sa radom prije četiri godine, a proces registracije kod Ministarstva sporta završen je 2017. godine, kada je klub dobio rješenje za rad i registraciju u FSCG. Do sada je kroz klub prošlo oko stotinu djece, od kojih je danas njih tridesetak registrovano u klubu i učestvuje na zvaničnim turnirima i takmičenjima. Sa djecom kao trener radim ja, a kao igrač sam prošao kompletnu školu Sutjeske od petlića do omladinaca. Sa 19 godina sam otišao u Srbiju i tamo igrao pet godina, a uporedo sam završio tri godine na Akademiji fudbala, odsjek fudbalski trener, na starom Difu u Beogradu. Povratkom u Nikšić, godinu dana sam radio u FK Sutjeska, kao pomoćnik u omladincima sa Draganom Mijanovićem, od kojeg sam mnogo toga naučio, a 2017. godine sam prešao u FK Arena”, ispričao nam je Drinčić.

Mališani u FK Arena već par godina stiču iskustvo i u Đetić ligi, a imali su priliku da učestvuju na nekoliko turnita, od kojih im je u posebnom sjećanju ostao onaj od prošle godine u Bugarskoj.

“Već drugu godinu zaredom klub se takmiči u Đetić ligi. Prošlog ljeta smo na poziv naših prijatelja FK Kolonija iz Smederevske palanke, bili učesnici turnira “Colonia Cup” u Bugarskoj, u gradu Kranevo, gdje se takmičio veliki broj ekipa iz Evrope i Rusije. Naša ekipa se takmičila u 2008 godistu, i kao jedina ekipa koja je na turnir stigla bez zamjene, sa devet igrača, osvojili smo peto mjesto i nagradu za fer plej”

U planu je da se nastavi istim tempom kako bi se rad u školi iz dana u dan unapređivao, a nije falilo ni pomoći državnih institucija.

“Na konkursu za sufinansiranje sportskih subjekata Ministarstva sporta dobili smo značajnu novčanu donaciju za odlazak na turnir, koja nam je bila od velike pomoći. Ove godine je planiran odlazak u Srbiju i odigravanje nekoliko utakmica sa prijateljskim klubom FK Mladenovac, i obilazak najtrofejnijeg srpskog kluba FK Crvena zvezda i upoznavanje sa radom mlađih selekcija, što će za naše članove biti posebno iskustvo”, istakao je Drinčić.

Pomoć nije stizala samo od državnih institucija. Rad i trud u Areni prepoznali su i u fondaciji “Bogoljub Bobo Radović” koja im je darivala opremu.

“Od trenutnih dešavanja u klubu moramo napomenuti i to da smo od fondacije ” Bogoljub Bobo Radović”, na poziv njenih osnivača, dobili opremu za takmičenje i igranje utakmica. Bobo je bivši reprezentativac Crne Gore u odbojci i bivši igrač bjelopoljskog Jedinstva, moj veliki prijatelj koji nas je zbog teške bolesti napustio u 26-oj godini života. FK Arena duguje ogromnu zahvalnost Bobovoj porodici i fondaciji koji su ove godine odlučili da sredstva fondacije budu dodijeljenja našem klubu”, navodi naš sagovornik.

Škola fudbala “Arena”, nakon skoro četiri godine postojanja, ima više nego dobre uslove da u svoje redove primi sve zainteresovane mališane, koji žele da savladaju prve fudbalske korake, osjete čari turnira u region, a neki možda i da naprave dobru uvertiru za uspješnu fudbalsku karijeru.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.