Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Rakojević: Polako, daleko su trofeji

638-397-nikola-rakojevich_0_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2018. u 10:15

Fudbaleri Sutjeske mogu da budu zadovoljni pozicijom u kojoj se nalaze na dva kola, prije kraja drugog, od četiri kruga takmičenja koliko će se igrati ove, kao i prošle sezone kada je Sutjeka superiorno osvojila titulu.

Izabanici Nikole Rakojevića izborili su plasman u polufinale Kupa, s obzirom da su u dvomeču bili bolji od Igala koji je prošle sezone igrao u velikom finalu. Sutjeska je uoči duela sa Grbljem i ekipom Budućnosti prva na tabeli, sa dva boda više u odnosu na Budućnost, Zetu i Petrovac.

Ako se u obzir uzme činjenica da je Sutjeska imala mnogo oscilacija tokom sezone, da je poražena od Iskre i Zete na svom terenu, da je dva puta odigrala neriješeno sa Lovćenom, a jednom sa Mornarom, da je poražena od Petrovca, jasno je da se trenutna situacija može ocijeniti kao jako povoljna.

“Situacija jeste povoljna i za sada sve ide onako kako želimo. Bilo je oscilacija, bilo je uspona i padova, ali trenutno se nalazimo na pozicijama na kojima želimo da budemo u oba takmičenja. Uspjeli smo da eliminišemo Igalo u dvomeču koji je bio veoma težak. Posebno se to odnosi na revanš meč jer su uslovi za igru zbog izuzetno jakog vjetra bili nevjerovatno loši. Gubili smo sa 1:0, ali uspjeli da se podignemo, pokažemo karakter i napravimo korak dalje u odnosu na prošlu sezonu”, rekao je Nikola Rakojević.

“Trofeji? Polako. Tek je polovina sezone, tačnije rečeno nije ni polovina. Ostalo je još mnogo da se igra u šampionatu, a velika iskušenja nas očekuju i u Kupu bez obzira na ime rivala u polufinalu. Ponavljam još jednom, rano je za priču o trofejima. Sada je najvažnije da nastavimo sa radom i da pristup utakmicama bude na željenom nivou. Recept iz prošle sezone ne smijemo da mijenjamo, ako želimo do cilja, ako želimo do trofeja. Svaka utakmica je finale, a svaki bod u ujednačenoj ligi može da bude presudan. Slijedi duel sa Grbljem i taj meč je za nas novo finale. U ovom trenutku, ne razmišljamo o duelu sa ekipom Budućnosti. Ima vremena za priču u derbiju. Grbalj je opasna i kvalitetna ekipa koja je u minulom kolu pokazala šta i koliko može, baš u duelu sa Podgoričanima”

Sutjeska sjutra igra na svom stadionu utakmicu 17. kola, u kojoj dočekuje tim Grblja.

 

izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.