Sutjeska koncertom proslavila titulu, Jovović: Sve postaje lijepo, lako i vrijedno truda kada ste šampion

su1
Marija Goranović
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2019. u 07:08

Koncertima grupa Džanum, Perper, Pilota i DJ-a Proximus, Fudbalski klub Sutjeska sinoć je zajedno sa svojim navijačima, na Trgu Slobode proslavio četvrtu titulu šampiona Crne Gore.

Predsjednik opštine Veselin Grbović sa zadovoljstvom je konstatovao da je Fudbalski klub Sutjeska u poslednjih šest godina jedan od najvećih brendova Nikšića.

„Fantastični rezultati pokazuju da se u Crnoj Gori i Nikšiću igra najbolji fudbal i nadam se da će tako biti ubuduće. Ja moram da kažem da je Opština Nikšić, kao jedan od finansijera kluba, zaista pomogala maksimalno koliko su mogućnosti dozvoljavale. Takođe, moram da se zahvalim i drugim sponzorima i svima onima koji su pomogli da se obezbijedi jedno dobro finasiranje našeg kluba, tako da su stvoreni idealni uslovi da igrači postižu ovako dobre rezultate. Svakako, stručni štab na čelu sa  Pecom Rakojevićem je odradio svoj posao na najbolji mogući način i ja im se izuzetno zahvaljujem, posebno Pecu koji je čak i u nekim najtežim momentima uspio da smogne snage i da u zadnja dva kola vodi klub i osvoji titulu“, kazao je sinoć Grbović uz obećanje da će Opština nastaviti da finasira klub.

U ime uprave FK Sutjeska prisutnima se obratio direktor kluba Nikola Jovović. On je izrazio zadovoljstvo što se Sutjeska vraća na staze stare slave, ali napominjući da je put do osvajanja titule bio težak i dug.

„Za samo godinu dana u Sutjesci proživite čitav jedan život, borite se, radite, strepite, radujete, smijete se, ljubite, tugujete, donosite odluke i griješite i sve to na kraju ima smisla samo ako napravite dobar rezultat i opravdate ukazano povjerenje, a sve postaje lijepo, lako i vrijedno truda kada ste šampion. Sutjeska je danas veliki i ozbiljan klub, najbolji i najorganizovaniji u Crnoj Gori. Sutjeska je perjanica nikšićkog sporta, ali i crnogorskog fudbala, jedan od najtrofejnijih klubova u našoj državi. Ipak, mi možemo i  moramo da budemo još bolji, da učinimo sve kako bi postali konkurentni sa klubovima koji nas čekaju u evropskim takmičenjima koja nam predstoje“, kazao je Jovović, zahvalivši svim ljudima koji su „utkali“ sebe u uspijeh Sutjeske.

Neki ga nazivaju savršenim fudbalskim roditeljem, glasom razuma, međutim, mnogo bi epiteta moglo da stoji uz ime Nikole Peca Rakojevića, čovjeka koji je Nikšiću donio četvrtu titulu prvaka.

„Ovo je trenutak kad se svi zahvaljujemo nekom, pa ću ja večeras ponoviti neke riječi koje sam rekao i ranije. Kada imate ovakve igrače, onda ništa nije teško, kada imate navijače kao što su “Vojvode”, onda opet ništa nije teško. Ljudi koji vode klub su uradili sve da funkcionišemo i radimo mirno. Rekao sam i ponoviću opet – radim posao koji volim, radim posao u klubu koji volim, radim posao u gradu koji najviše volim i ovaj grad je dokazao večeras da zaslužuje prvaka“, rekao je Rakojević.

Pehar u ime igrača Sutjeske na bini sa upravom kluba, stručnim štabom i svima onima koji su doprinijeli osvajanju titule prvaka Crne Gore podigao je kapiten Vladan Giljen.

Podsjetimo, “plavi” su sezonu 2018/19 završili na prvoj poziciji sa 74 boda, i tako obezbijedili četvrtu titulu šampiona države.

Marija Goranović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je danas u Kardifu od Škotske 2:1 u drugom kolu elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom kolu grupe 2 glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Fudbaleri Sutjeske osvojili su bod u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige.