Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska ”potopila” Mornar

sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2015. u 14:47

Poslije dva poraza i jednog remija u poslednja tri kola, igrači Sutjeske su napokon zabilježili pobjedu u prvenstvu Crne Gore. Malobrojna publika na stadionu kraj Bistrice mogla je da uživa u goleadi, koja je donijela ubjedljiv trijumf nikšićkom prvoligašu. 

Ekipa Mornara savladana je rezultatom 4:1, čime je Sutjeska došla do pete pobjede, a osme uzastopne u međusobnim duelima sa Mornarom. Poslije početne inicijative, Šaleta Kordić je načeo goste u 21. minutu za 1:0 i prvo vođstvo domaćih. Vođstvo plavih ipak nije trajalo ni čitav minut, pošto je sa druge strane Benjamin Kacić odmah postigao gol za izjednačenje. Nije mnogo vremena proteklo da bi posle nove ofanzive u 28. minutu Sutjeska došla do novog vođstva, a ponovo je egzekutor bio Kordić. U 29. minutu igrači Mornara ostaju sa igračem manje, i otežavaju sebi posao, pošto Mitar Novaković dobija crveni karton.

Brojčanu prednost koriste domaći fudbaleri, i preko Dejana Zarubice u 41. minutu povećavaju prednost na 3:1, što je i konačan rezultat prvog dijela igre. Iako je početkom drugog dijela viđena mirnija igra u odnosu na prvih 45 minuta, grogirani Barani primaju novi gol u 70. minutu, tačnije Aleksandar Petrović šalje loptu u svoju mrežu za konačnih  4:1. Stanko Bubanja pred kraj susreta dobija crveni karton, sa kojim Mornar ostaje sa devet igrača na terenu, što nije bitnije uticalo na promjenu rezultata, jer je pobjednik već na poluvremenu bio poznat.  Nedovićeva ekipa poslije 13 kola zauzima sedmu poziciju sa 18 osvojenih bodova.

U narednom kolu koje je na program naredne subote 7. novembra, Sutjeska gostuje ekipi Dečića u Tuzima.

Danas su odigrani i ostali mečevi 13. kola CFL u kojima su postignuti sledeći rezultati:

Rudar – Dečić 2:0

Lovćen – Mladost  1:2

Iskra – Grbalj  0:2

Zeta – Bokelj  1:0

Meč  Petrovac – Budućnost igra se od 17 časova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šest kola od kraja Meridijan Prve Crnogorske fudbalske lige, fudbaleri Sutjeske zaostaju pet bodova za vodećim dvojcem, Dečićem i ekipom Budućnosti, a danas će u okviru 31. kola pokušati da pobijede Jedinstvo i zadrže šanse za neko od prva dva mjesta.
Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.