Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jauković: Pariz želja, ali sa povredom oprezno

RSCG
  • Autor Marija Goranović
  • 11.01.2024. u 08:32
Snovi o Olimpijskim igrama i Parizu vremenski nijesu daleko. Zna to dobro i rukometašica Đurđina Jauković. Nakon više od dva mjeseca oporavka povrede koljena ima želju da se spremi i zaigra na Olimpijskim igrama u Gradu svjetlosti.

Jaukovićeva je u oktobru drugi put za dvije godine pokidala prednji ukršteni ligament koljena lijeve noge.

„Nažalost povrede su sastavni dio života, to su neke stvari na koje ne možemo puno uticati, ali mogu reći da oporavak ide dobro zasad. Prošlo je dva i po mjeseca od operacije. Nažalost, imam i iskustva i znam otprilike šta me čeka i mislim da sam ovaj put ušla dosta spremnija u oporavak“, kaže Jaukovićeva za portal Onogošt.

Pariz je ogromna želja, kaže da je najgore prošlo, ali priznaje da opreza mora biti.

„Želja je da se nađem na Olimpijskim igrama u Parizu, biće teško, ne želim da žurim, jer je drugi put isto koljeno u pitanju. Treba biti dosta obazriv i pažljiv. Ja ću raditi sve što je do mene da se nađem tamo, imam neki svoj cilj i nadam se, ali biće stvarno teško“, priznaje 26-godišnja Nikšićanka.

Sumirajući prošlu godinu kaže da je bila jedna od težih i puna izazova.

Ovu sezonu počeće u Budućnost Bemaxu, poslije četvorogodišnjeg boravka u francuskom Brestu.

„Stvarno me raduje što se nakon četiri godina vraćam u Budućnost gdje ću imati priliku opet da sarađujem sa Bojanom (Popović), kao trenerom. Stvarno će mi dosta značiti, naročito posle povrede i što se tiče individualnih treninga. U prethodnom klubu i periodu smo imali dosta utakmica i nijesmo imali vremena da radimo na nekim svojim slabim karikama, ali sad imaćemo jednu utakmicu nedeljno Lige šampiona tako da mislim da ću imati vremena da radim na tim stvarima“, kazala je Jaukovićeva.

Na svjestkom šampionatu naša reprezentacija osvojila je 7. mjesto. Ponos zbog ostvarenog rezultata i uspeha saigračica nije krila.

„To je veliki rezultat. Stvarno sam ponosna na sve đevojke i stručni štab. Jer nije bilo nimalo lako i nametnut im je pritisak, jer niko nije pričao o tim igračicama koje su otišle već o nama koje nijesmo tamo. One su sve uspjele da izdrže i izađu na teren i svaku utakmicu daju svoj maksimum. Bilo je izvanredno prvenstvo i izgledale su kao pravi tim, to je ono što raduje i što je sigurno recept za svako sljedeće prvenstvo – moramo imati takav pristup i energiju tokom čitavog turnira“, zaključila je Đina.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) saopštili su da je došlo do kašnjenja u realizaciji poslovnih procesa propisanih Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom EPCG-Željezara, zbog čega kasni isplata martovskih zarada radnicima. Oni su to kazali nakon što su danas radnici EPCG Željezare protestvovali ispred upravne zgrade tog preduzeća zahtijevajući isplatu marsovske zarade.