Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ABA liga: Sutjeska gostuje Igokei

dsc_7182
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2015. u 13:19

Nakon neočekivanog poraza u Nikšiću od MZT-a, košarkaše Sutjeske očekuju dva teška gostovanja. Prvo je u Banja Luci, a rival Igokea, prava “domaćinska ekipa”. 

Nijedna ekipa ABA karavana, osim Crvene Zvezde i Cedevite,  ne može očekivatri pobjedu u “Laktašima”. Medjutim ako odigraju na nivou prva četiri meča, košarkaši Sutjeske sigurno imaju čemu da se nadaju.

“U goste idemo iskusnoj ekipi Igokee koja je kao i mi doživjela dva poraza u poslednja dva kola. Očekivano je da taj momenat izazove reakciju kod oba sastava. Oni predvođeni iskusnim bekovima Ćapinom i Radivojevićem i centrima Komatinom i Radenovićem uz ostale jesu sastav za gornji dio tabele. Njihova igra bazira se na dosta pick'n'roll igre i igre u ranom napadu, tako da će naša koncentracija u odbrani odrediti naše šanse u ovoj utakmici”, kazao je trener Sutjeske, Dušan Dubljević

Dubljević je dodao da se nada da će za ovu utakmicu biti oporavljen jedan od  bekova i da će uspjeti da prošire rotaciju, ali i da su Žižić i Korać  još uvijek  pod znakom pitanja. Bez obzira na to,   utakmici  prilaze sa namjerom da odigraju kvalitetan meč i da će ih to dovesti do brejka na gostujućem terenu.

Marko Mugoša, bek nikšićana,  je kazao da u “Laktaše” idu  sa namjerom da  iznenade odličnu ekipu Igokee.

“Igokea je ove godine napravila ekipu za respekt, i sigurno da su favoriti u ovom meču. Mi imamo dosta problema sa povredama što se vidjelo i na prošlom meču protiv MZT Skoplja. Bez obzira na sve, spremili smo se maksimalno i u “LaktaŠe” idemo sa namjerom da pokušamo da iznenadimo odličnu ekipu. Sigurno da i mi imamo naše šanse, bez obzira što oni u svojim redovima imaju iskusne igrače kao što su Ćapin, Radivojević, Radenovic…”, istakao je Mugoša.

U dosadašnjem dijelu takmičenja Sutjeska ima skor od dvije pobjede i četiri poraza, dok Igokea ima izjednačen skor od tri pobjede i poraza.

Meč se igra u subotu sa početkom u 21h. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.