Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Difovci osvojili Studentsku ligu

13565512_1054291604618351_459213656_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.07.2016. u 11:33

Momci sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje prvaci su Studentske lige u košarci. Oni su sinoć u Podgorici, u finalu, pobijedili Elektrotehnički fakultet rezultatom 48:45 i tako titulu najboljeg donijeli u Nikšić.

U Studentskom sportskom centru se gledao pravi finalni meč  u kojem su se ekipe smjenjivale u vođstvu i koji je završen pogotkom u poslednjoj sekundi meča.

Ekipa Fakulteta za sport je loše otvorila utakmicu pa je nakon prvih par minuta rezultat bio 8:0 za Elektrotehnički fakultet. Polako su se difovci, jakom odbranom, vraćali rezultatski u meč i smanjivali zaostatak koji je na  poluvremenu bio tri poena, rezultat je bio 26:23.

U nastavku se gledala prava sportska drama. Čvrste odbrane odredile su tok utakmice pa je na kraju ključna bila penal završnica u kojoj su precizniji bili difovci. 

Deset sekundi prije kraja meča rezultat je bio 45:45.

I kada se mislilio da će se gledati produžeci Lazar Perovanović je uputio nevjerovatan šut sa svoje polovine i pogodio za opšte slavlje Nikšićana i konačan rezultat 48:45.

Trener momaka sa nikšićkog fakulteta, Miloš Karadžić, istakao je želju i pokazani trud njegovih igrača od samog početka takmičenja.

 „Mnogo nam znači ovaj trofej, najviše iz razloga što samo mi i ljudi koj su nas pratili znamo koliko smo ga željeli. Čestitam mojim igračima na pokazanoj energiji, trudu i zalaganju. Zahvaljujem se profesoru Ljubojeviću koji je od samog početka bio uz nas“, kazao je Karadžić nakon meča čestitajući svojim igračima titulu.

Prvaci Studentske lige za 2015/2016 godinu su Dimitrije Baćović, Petar Kapešić, Rade Đoković, Momčilo Čović, Luka Joković, Lazar Perovanović, Vaso Popović, Luka Šćepanović, Raco Pejović i Nemanja Tomašević. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska će naredne sezone u NLB ABA2 ligi igrati u grupi B protiv Vojvodine, Bosne i Rabotničkog, odlučeno je na žrijebu.
Nakon jedne sezone provedene u Rusiji, Bojan Dubljević se vratio na Pirineje - crnogorski košarkaš je novi igrač Saragose.