Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević: Igranje u WNBA je jedan od najhrabrijih poteza u mojoj karijeri

531108332
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2016. u 06:19

Jelena Dubljević, naša sugrađanka i najbolja crnogorska košarkašica, na najbolji mogući način je krunisala debitantsku sezonu u WNBA ligi. Ona je sa Los Anđeles Sparksima osvojila šampionski prsten, savladadavši u dramatičnom finalu ekipu Minesote 77:76.

Iako još pod utiscima nakon osvojenog trofeja, dok slavlje još traje, Jelena je specijalno za portal Onogošt prenijela utiske o  upravo završenoj sezoni.

“Od starta sezone pokazali smo znake da možemo ići do samoga kraja. Ušli smo u istoriju sa najboljim početkom , igrali smo sjajnu košarku, ali naravno kao u svakom sportu ima uspona i padova. Svaki pad nas je učinio jačim i izvlačili smo pouke. Išli smo korak po korak, imali smo sjajnu ekipu , jako talentovanu i samim tim veliki je bio problem kako svakoj igračici dati ulogu i minutažu. Ali na kraju je sve ispalo kako treba, a ova ekipa je to zaslužila.”, ističe Dubljevićeva.

Navikli smo da naši košarkaši idu “preko bare” gdje grade svoj profesionalni put, ali do sada nijesmo imali priliku da neka naša košarkašica igra u ženskoj košarkaškoj ligi Sjedinjenih Američkih Država. Za ovakav korak je svakako trebalo hrabrosti, čega nije falilo kod naše sugrađanke koja je za to nagrađena na najbolji mogući način.

“Ovo je za mene jedno veliko životno iskustvo, jedno sjajno ljeto. Bila sam pored najboljih igrača, živjela u najboljem gradu i naučila mnogo. Sigurno jedan od najhrabrijih poteza u mojoj karijeri. Košarka je jako drugačija, čak i neka pravila. Više se igra na fizikalije, a i dosta brže, tako da izgubiš dosta vremena u procesu adaptacije, ali sve je to izazov i jedino tako možeš naprijed.”, ističe mlada Nikšićanka.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.
Sutjeska je danas u 26. kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Danilovgrad - 103:79.
Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.