Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević: Protiv koga god budemo igrali bodove iz Nikšića više ne damo

12511677_10205512004335144_1715984858_n
MM
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2016. u 10:06

Imali su košarkaši Sutjeske i pobjeda i poraza ali sinoćna pobjeda protiv Partizana vjerovatno je najveća i najznačajnija u skorijoj istoriji nikšićkog kluba. Najveća i za klub i za igrače i za trenera. 

Odavno Nikšić nije bio dio sličnog sportskog spektakla. U takvoj atmosferi kada su košarkaši Sutjeske morali da pobijede. Na kraju je sve izgledalo nestvarno, jer je pobijeđen Partizan, velikan evropske košarke i to sa plus 11 razlike. Takav epilog ni najveći optimisti među navijačima Sutjeske nijesu mogli očekivati. 

Sutjeska je pobjedom napravila značajan korak ka opstanku u regionalnom takmičenju. Nikšićani su se šestom pobjedom izjednačili sa Igokeom i Partizanom, ali su međusobno bolji od “crno-belih”.

“Ovo je bila izvanredna partija u teškom momentu. Teškom jer smo bili u većem pritisku nego Partizan. Fantastično je voditi u pojedinim momentima po 20-25 razlike. Čini mi se da smo ušli u formu u pravom momentu. Ova pobjeda će nam dati mir i neophodno vrijeme za dalji rad. Pobjeda je dokaz jednog dobrog rada. Borba je neprestana, a protiv koga god budemo igrali bodove iz Nikšića više ne damo”, kazao je nakon meča trener Sutjeske, Dušan Dubljević.

 

 

Najbolji akter meča sa indeksom 42, Nemanja Vranješ, kazao je da mu je ovo bila najveća pobjeda u karijeri.

“Prije svega hvala navijačima jer je večeras bilo čast igrati pred njima. Za mene je ovo najveća pobjeda u karijeri i veliko mi je zadovoljstvo što sam dio ovoga tima. Nema vremena za slavlje, okrećemo se treninzima u cilju što bolje pripreme za narednu utakmicu koju igramo u Skoplju protiv MZT”, rekao je Vranješ.

Iako su u sali bile obje navijačke grupe tokom i nakon meča nije bilo nikakvih incidenata. Međutim prije meča  „Vojvode“ i „Grobari“ su se sukobili oko 15h u Ulici Đura Salaja, kada su po tvrdnjama navijača Partizana „Vojvode“ zasule kamenicama i bakljama grupu „Grobara“ okupljenih kod nekadašnje kafane „Biblioteka“. Policija je spriječila veće sukobe.

Manji sukobi nastavljeni su i oko 18h kada su „Grobari“ uz bakljadu ušli u Sportski centar što je izavalo revolt navijača Sutjeske.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.