Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dubljević sa kadetima na turniru u Turskoj

kadeti_zajednicka_2016_11_0
kscg.me
  • Autor onogost.me
  • 29.01.2016. u 07:13

Kadetska reprezentacija od sjutra učestvuje na turniru u turskom Samsunu, što će biti prva provjera za izabranike Dušana Dubljevića uoči šampionata Evrope koje ih očekuje ovog ljeta. 

Nakon sedam dana priprema u Tivtu, ”crveni” u dobrom raspoloženju, ali ne u kompletnom sastavu putuju na prestižni turnir koji je nezvanično prvenstvo Starog kontinenta za igrače do 16 godina. Selektor Dubljević za ovu akciju ne može da računa na Pavla Titića iz zdravstvenih razloga i Jovana Kljajića koji ima klupskih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama, ali vjeruje da će igrači koji putuju u Tursku, dostojno reprezentovati Crnu Goru u veoma jakoj konkurenciji. Na turniru učestvuje 12 timova (Turska će imati A i B tim), a ”crveni” su u grupi B sa Argentinom, Francuskom, Srbijom, Ukrajinom i Turskom B.

“Odradili smo kratke, ali veoma kvalitetne pripreme u Tivtu gdje smo imali odlične uslove za rad, kao što je bilo i svih prethodnih godina. Nedostajala su nam dva važna igrača, kao što su Titić koji je nosilac ove generacije, te Kljajić koji ima obaveza u svom klubu u Sjedinjenim Američkim Državama. Nije bilo ni nekoliko igrača koji nastupaju u inostranim klubovima, a tokom priprema povrijedio se i Viktor Vujisić, pa smo u situaciji da nećemo putovati u kompletnom sastavu. I pored toga odradili smo dovoljno treninga koji su nam dali mogućnost da se uvjerimo u kvalitete igrača i napravimo selekciju momaka koji će predstavljati našu državu na prestižnom turniru. Konkurencija u Samsunu je veoma jaka, nastupiće sjajne reprezentacije, ali imamo pozitivna iskustva iz prethodnih godina i zapažene nastupe, pa vjerujem da će tako biti i ovog puta. Ovo je jedinstvena prilika da se uvjerimo u naše mogućnosti, odnosno uporedimo se sa reprezentacijama koje su u samom vrhu evropske košarke i napravimo analizu na kojim segmentima treba da radimo na dužim pripremama koje ćemo imati uoči Evropskog prvenstva” kazao je selektor Dubljević za KSCG.

Na spisku za turnir u Samsunu je 13 igrača – Igor Drobnjak (Budućnost Voli), Nikola Žižić (Barselona, Španija), Danilo Brnović (Budućnost Voli), Stefan Vlahović (Joker), Dimitrije Radusinović (Budućnost Voli), Božidar Labović (Mornar), Nikola Pešić (Mornar), Andrej Vulević (Sutjeska), Đorđe Marinović (Joker), Nikola Tončić (MNE Team), Mileta Bošković (Centar), Miloš Vujović (Budućnost Voli) i Dušan Krivokapić (Sutjeska).

U stručnom štabu selektora Dubljevića su Velibor Mrvaljević i Nikola Mijatović. Na turniru će nastupiti 12 timova (Turska će imati A i B sastav), a Crna Gora je u grupi B sa Argentinom, Francuskom, Srbijom, Ukrajinom i Turskom B.

Dva proplasirana tima iz obje grupe izboriće plasman u polufinale, dok ostale reprezentacija idu u razigravanje za plasman.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci