Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evo zašto je važna Sutjeskina pobjeda nad Zadrom

sapske_u_akciji
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2015. u 10:51

Sistem takmičenja u ABA ligi, za crnogorske košarkaške timove, ima posebnu težinu. Tim prije što naša zemlja ima pravo na samo jednog predstavnika. Podsjetimo, Sutjeska je za ovogodišnje takmičenje platila učešće. Sada na terenu treba učiniti sve da se izbjegne ispadanje, pogotovo što su u igri i određene matematičke kalkulacije u kojima se posebno računaju pobjede nad određenim ekipama. 

Kako prenosi CdM, ukoliko Metalac izgubi, Sutjeska će definitivno pobjeći sa dna lige, ali čak i da na kraju ne budu posljednji to neće značiti da će sigurno i naredne sezone biti u regionalnom takmičenju, a da za to ne budu morali da plate specijalnu pozivnicu kao ove sezone.

Razlog je taj što Crna Gora ima pravo na samo jednog predstavnika, a kako su pojedine zemlje poručile da će tražiti dodatna mjesta, za Sutjesku je bitno ne samo da izbjegne posljednje mjesto, već i da Crna Gora ima najbolji koeficijent među državama učesnicama. 

Upravo je pobjeda Sutjeske nad Zadrom učinila da naša zemlja ima najbolji koeficijent, četiri pobjede Sutjeske i odlične igre Budućnosti donose nam odnos pobjeda i poraza od 7, Hrvati imaju 6,67, Srbi 6,50. 

Upravo sa te dvije zemlje borićemo se do kraja za prvo mjesto, pa je Sutjeskina pobjeda imala dvostruku korist, donijela nam je napredak, ali i usporila Hrvate.

Tim Dušana Dubljevića ima solidan raspored i tri domaća meča u narednih pet kola, pa bi upravo u duelima sa Tajfunom, Olimpijom i Partizanom u Nikšiću mogla da napravi veliki korak ka opstanku, koji je nakon pola takmičenja potpuno realan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.