Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jelena Dubljević u ženskoj NBA ligi!

jelena_dubljevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2016. u 11:05

Najbolja crnogorska košarkašica Jelena Dubljević karijeru će nastaviti u članu ženske NBA lige (WNBA), Los Anđeles Sparksima!

Naša reprezentativka se seli u Ameriku nakon 14 sezona u Evropi, od kojih je posljednje dvije provela u Galatasaraju.

”Uzbuđeni smo što će nam se Jelena pridružiti”, kazao je trener Sparksa Brajan Agler, a prenosi portal kosarka.me. 

”Gledao sam pregršt njenih mečeva. Ona je jedna od najboljih evropskih igračica koja igra ‘zapadnjačku košarku’. Pokriva pozicije krila i krilnog centra, igra veoma raznovrsno i košarkašica je izraženog borbenog duha. Sve WNBA igračice koje su proteklih nekoliko godina igrale u Evroligi upoznate su sa njenim kvalitetom”, dodao je Jelenin novi trener.

Kako prenosi taj portal, u tekućoj sezoni, ova 191cm visoka Nikšićanka u dresu Galate bilježila je 13,1 poena, 5,9 skokova i 2,5 asistencija u turskom šampionatu, odnosno 10,6 poena i 4 uhvaćene lopte u Evroligi.

”Ovo je ostvarenje jednog od mojih snova. Oduvijek sam željela da vidim kako je to biti dio najjače lige, ali trenutak nikada nije bio pravi. Sada mi se ponovo ukazala prilika, tako da sam odlučila da se ovog ljeta, prvog nakon duže vremena u kojem nemam reprezentativne obaveze, oprobam u Americi” , nije krila uzbuđenje sjajna košarkašica.

Dvadesetdevetogodišnjoj ”četvorci”, koja je u trofejnoj karijeri nastupala još za Budućnost, Ros Kaseres, Rivas, Tarbes i Nadeždu, ekipa iz Los Anđelesa poželjela je dobrodošlicu na svom Twitter nalogu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.