Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo talente: Košarkaš MNE team-a Nikola Bojičić

mne_tim
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.12.2016. u 07:07

“Kad sam išao u OŠ, ja sam bacao na koš. Kad bih bio loš, ja sam bacao još“, uz čuvene stihove beogradske hip-hop grupe Ding-Dong, koji su nastali kada je naša tadašnja reprezentativna košarkaška postava pokorila svijet i Evropu, stasavale su generacije talentovanih igrača koji su ostavili ili još uvijek ostavljaju trag na parketima širom Evrope.  

Nikšić je i prije tog vremena, i tada, i nakon toga, bio rasadnik košarkaških talenata koji su davali svoj doprinos razvoju jugoslovenske i crnogorske košarke. Rezultat svega toga je veliki broj klubova u gradu kojima je primarni cilj afirmacija mladih igrača.

Rad MNE team-a već se dugi niz godina bazira upravo na najmlađim košarkašima. Jedan od najtalentovanijih u trenutnoj postavi tima je Nikola Bojičić. Član kadetske i juniorske selekcije, uzdanica je ekipe trenera Darka Jevrića i igrač bez kojeg ekipa definitivno ne bi bila ista.

Naš mladi sugrađanin je u salu ušao kao sedmogodišnjak, zajedno sa klupskim drugom da uporedo sa započetim školskim obavezama ispunjava i tu prema obavezu pravilnom razvoju tijela i na taj način da prkosi eri kompijutera i video igrica. Čitav svoj staž u osnovnoj školi Nikola je gađao koš, i sada je kao učenik prvog razreda srednje škole dogurao do predvodnika svoje generacije i jednog od najperspektivnijih mladih igrača u Nikšiću.

“Košarku sam zavolio još kao mali, jer sam je često gledao na televiziji.  Došao sam na prvi trening 2008. godine u svoj sadašnji klub i kod svog sadašnjeg trenera Darka Jevrića. Čitav moj košarkaški razvoj je bukvalno vezan za jedan klub, koji je najzaslužniji za moj kompletan košarkaški razvoj”, navodi mladi Bojičić.

Za neosporan talenat i kvalitetan rad brzo su počela da pristižu razna priznanja. Osim što je za ovih osam godina bio član svih mlađih selekcija svog tima, kao nagrada za kvalitet stigao je  i poziv u reprezentaciju, dok je sa ekipom imao zapažen uspjeh na turniru u Beogradu.

“U reprezentaciju sam bio pozvan za širi spisak, kao i za neke utakmice prijateljskog karaktera, ali se svakako nadam da će tih poziva biti još. Sa druge strane, u svom timu sam standardan, a ove sezone nastupam za kadetsku selekciju gdje igram centra i za juniorsku, gdje igram kao krilni centar. Za ovakve moje uspjehe i uspjehe ekipe, svakako, glavni krivac je kompletna atmosfera u ekipi, gdje smo veoma složni, a za to je zaslužan kompletan tim predvođen sa tri trenera koji rade sa nama”, ističe Nikola.

Naš skromni i talentovani sugrađanin ne želi mnogo da govori o sebi u superlativima, iako bi imao razloga, jer statistika ponekad, ipak, može da pokaže dosta, a ona kaže da je Nikola na velikom broju mečeva najbolji strijelac svoje ekipe, a ima mečeva gdje postigne više poena nego čitav ostatak ekipe. Kao što je devetogodišnje šutiranje na koš dalo rezultata, pa i onda kad je bio loš, tako je Nikola bio marljiv i kada su školske obaveze u pitanju, pa je do sada razrede završavao odličnim uspjehom.

Nikolin trener ističe da, iako je kod mladog centra bila vidljiva ljubav prema igri pod obručima još od malena, na samom početku se nije moglo baš nazreti da će postići ovoliki napredak.

“Nikola je bio đak prvak kada je došao da trenira i imao je čak višak kilograma, pa je možda tada bilo neobično što se odlučio za košarku. Međutim, nakon osam godina ispostavilo se da je to bio pravi potez jer je veoma brzo napredovao, a u prilog tome govore rezultati. Ja sa svojim saradnicima nastojim da svakog člana ispratim kako u sportskim aktivnostima, tako, naravno, i u školskim, a bitno nam je i kako se oni ponašaju van škole i sale. To je naš pedagoški pristup koji smatramo ispravnim i koji primjenjujemo od samog početka. Nikola ide dobrim putem, ali ima još dosta prostora za napredak”, istakao je trener Jevrić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.
Sutjeska je danas u 26. kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Danilovgrad - 103:79.
Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.