Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Regionalna košarkaška elita stiže u Nikšić

nikola_z
  • Autor onogost.me
  • 27.09.2015. u 20:51

Još samo nekoliko dana i Nikšić će ponovo živjeti za košarku.  Narednih osam mjeseci košarkaši Sutjeske učiniće sve da gradom  zavlada košarkaška groznica, umjesto dugogodišnje letargije koju su, tek povremeno, prekidali mečevi sa Budućnošću. 

Četrnaest ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije će po petnaesti put pokušati da ispuni svoj cilj u regionalnom košarkaškom takmičenju. Neki će ići na Evroligu, neki na Eurokup dok će neki tražiti što mirniji opstanak u eliti.

Očekivanja u ABA ligi, za portal onogost.me, najavljuje kapiten KK Sutjeske, Nikola Žižic.

 ”Očekujemo opstanak, to je neki primarni cilj ove sezone. Nešto više pričati i obećavati nije realno. Prije svega, kasno smo sastavili ekipu tako da će nam sigurno trebati neko vrijeme da se uigramo.” kazao je.

Žižić je istakao da će ovo takmičenje značiti ne samo za Sutjesku već i generalno za nikšićku košarku. Takođe, nada se da će se ovim događajem grad pokrenuti, živnuti i da će se pozitivan efekat osjetiti u svim društvenim sferama, a ne samo na košarkaškom planu.

O favoritima za F4 pred početak takmičenja kaže:

“Favoriti su svakako Crvena Zvezda i Cedevita i mislim da će oni sigurno igrati F4. Tu je i Budućnost kao glavni preteden za treće mjesto, dok će se za četvrtu poziciju svakako voditi velika borba timova u gornjem dijelu tabele” smatra Žižić.

Ono što je sigurno, vrhunske košarke u Nikšiću neće faliti. Nadamo se da ćemo svi skupa uspjeti da pokažemo i dokažemo da je Nikšić zasluženo postao dio ABA familije.

Košarkaši Sutjeske u prvom kolu, u petak, gostuju slovenačkom Tajfunu, dok već u nedjelju imaju pravi izazov pred svojom publikom, u Nikšić stiže odlična Cedevita. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci