Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska derbijem sa Podgoricom ”lomi” sezonu

Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 14.03.2024. u 11:32
Košarkaši Sutjeske danas od 18 časova u 17. kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuje Podogricu, a nakon derbija situacija na tabeli mogla bi da bude mnogo jasnija.

U meč Sutjeska ulazi kao lider sa 14 pobjeda i jednim porazom, dok Podgorica ima tri poraza. Eventualnom pobjedom, Sutjeska bi napravila veliki korak ka plasmanu u NLB ABA2 ligu naredne sezone, a ujedno bi to bio dodatan motiv momcima pred odlučujuće mečeve na “balonu“, koji naredne sedmice počinje u Širokom Brijegu.

Podgorica je od naše ekipe bila bolja u prvom dijelu sezone kada je slavila 81:73. Radi se o dobroj ekipi, koja je na pragu plej-ofa ABA2 lige, gdje je savladala Spartak i Vojvodinu, timove koji pretenduju na plasman u AdmiralBet ABA ligu.

„Očekuje nas pravi derbi u vjerovatno najvažnijoj utakmici za nas u dosadašnjem dijelu sezone, koja bi mogla biti ključna u nekim našim primarnim ciljevima. Dočekujemo veoma dobru ekipu Podgorice, koja je sastavljena mahom od kvalitetnih mladih crnogorskih košarkaša, iskusnog Đukanovića, kao i tri kvalitetna inostrana igrača, od kojih se posebno izdvaja Amerikanac Brendon Slaj, kao jedan od najboljih strijelaca ABA2 lige“, kazao je u najavi meča asistent u stručnom štabu Boško Bošković.

Ekipa, ipak, neće biti kompletna.

„Nažalost, Tomašević je na posljednjoj utakmici povrijedio zadnju ložu, a zatim su Jović, Vojinović i Đurišić već neko vrijeme van trenažnog procesa i zasad je neizvjesno da li će i u kojoj mjeri moći da pomognu ekipi“, objasnio je Bošković.

Utakmica kao što je derbi sa Podgoricom, koji je od velikog značaja, je prava prilika da publika u što većem broju dođe u Sportski centar i podrži momke, koji su na svakom meču u dosadašnjem dijelu sezone dali maksimum.

„Želio bih da iskoristim ovu priliku da pozovem sve naše navijače i ljubitelje košarke da dođu da nas podrže u četvrtak od 18 časova u Sportskom centru, a mi obećavamo dobru košarku i prije svega veliku borbu“, poručio je Bošković.

Barović: Očekujem da odbranimo domaći teren

Jedan od aduta u predstojećem meču je Filip Barović.

„Očekivanja su da odbranimo domaći teren, iako se ne nalazimo u dobrom igračkom statusu. Na posljednjoj utakmici dogodila se povreda Tomaševića, a već tri igrača od ranije nisu u trenažnom procesu. Nekako nas prati taj maler da ne možemo da budemo kompletni, ali kad dođu utakmice naša obaveza je da damo 100 odsto, da pokušamo da zaštitimo domaći teren, a mislim da smo sposobni za to. Podgorica je dobra ekipa, mi se nalazimo u dobroj seriji. Očekujem dobar meč“, kazao je Barović.

Kako sezona odmiče Barović igra sve bolje.

„Podižem formu, ali to je zato što sam zdraviji. Imao sam u početku problema sa koljenom, pa je to išlo preko bola. Nikad nije dobro kada čovjek ne uspije da se zaliječi. Imam povjerenje trenera, saigrača i uprave i onda je lakše igrati“, dodao je on uoči meča u Sportskom centru

Smatra da bi podrška publike značila ekipi.

„Bilo bi značajno, ali ove sezone nije bilo nešto pretjerano publike. Ako dođe publika, biće plus, ako ne, navikli smo na ovakvu atmosferu, koja je do sada bila“, zaključio je Barović.

Izvor: kksutjeska.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.
    Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
    Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.