Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska predstavila nova pojačanja

press_kk_sutjeska
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2015. u 14:24

Košarkaški klub Sutjeska danas je u Sportskom centru predstavio nova pojačanja uz čiju pomoć će pokušati da obezbijedi opstanak u regionalnoj košarkaškoj eliti.

Na press konferenciji održanoj povodom utakmice Sutjeske i  Partizana predstavljeno je najnovije pojačanje nikšićkog kluba Brajon Raš.

Amerikanac sa dugim stažom u Evropi, kako kaže trener Sutjske Dušan Dubljević, biće važno pojačanje ka ostvarivanju cilja a to je opstanak u ligi.

“Ono što nam je cilj je opstanak u ligi. Ove godine liga je specifična u kojoj se osam ekipa bori za opstanak. Posle Zadra sam rekao da nam je jedno pojačanje potrebno za taj cilj. Doveli smo Raša na pooziciju “dvojke” kojeg je preporučila bogata igračka karijera. Bio je i konkurent za ulazak u reprezentaciju Crne Gore. Treba da prođe neko vrijeme adaptacije na Nikšić i na tim pa da prodje kroz napadačke i odbrambene opcije kako bi nam dao što veći doprinos još u prvoj utakmici”, objasnio je Dubljević.

 O utakmici sa Partizanom je dodao da je jasno protiv kakve ekipe igra Sutjeska. Ekipe koja nije prvaljena da bude tu gdje je sada. Radi se, kako kaže, o potpuno popunjenoj bekovskoj liniji a za svoj tim ističe da je mobilnost na zavidnom nivou i da će igrači dati sve od sebe a jedino tako se može doći do pobjede.

Novajlija u timu Nikšićana, Brajon Raš je istakao da mu je drago što je stigao u ovaj klub.

“Drago mi je što sam ovdje. Upoznao sam saigrače i trenera. Vidim jako raspoloženje u timu i dobar rad. Došao sam da pomognem da tim pobjeđuje”, kratko je kazao na predstavljanju Raš.

Tim menadžer Goran Jeretin je kazao da je zvanično i Ratko Varda novi igrač Sutjeske.

“Ratko Varda će se pojaviti na prvi trening po novoj godini. Radi se o poziciji centra i o igraču sa NBA iskustvom. Nadam se da će doći u dobroj fizičkoj spremi i da će odma pomoći igračima. Roster tima je zaokružen”, zaključio je Jeretin i dodao da za sada neće biti odlazaka. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska će naredne sezone u NLB ABA2 ligi igrati u grupi B protiv Vojvodine, Bosne i Rabotničkog, odlučeno je na žrijebu.
Nakon jedne sezone provedene u Rusiji, Bojan Dubljević se vratio na Pirineje - crnogorski košarkaš je novi igrač Saragose.