Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Trijumfom nad MZT-om Sutjeska izbila na vrh tabele

normal_dsc_8472
Sutjeska/MM Studio
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2019. u 19:58

Košarkaši Sutjeske upisali su večeras još jedan veoma značajan trijumf u ABA 2 ligi nakon što su na svom parketu savladali MZT Skopje rezultatom 85:70.

Ova pobjeda je nikšićku ekipu lansirala na vrh tabele i najavila da će Sutjeska ove sezone imati jednu od bitnijih uloga u regionalnom takmičenju.

Prvih deset minuta utakmice proteklo je u ispitivanju snaga pa je poslije prve četvrtine rezultat glasio 18:20 u korist tima iz Makedonije.

U nastavku igre izabranici Zorana Glomazića su bili znatno konkretniji što im donosi rezultat i preokret, a na veliki odmor odlaze sa osam poena viška (41:33).

Serijom 8:0 otvorili su Nikšićani treću četvrtinu i tako stigli do rekordnih 16 poena razlike, koji su najavili u kom smjeru se kreće večerašnji susret.

Da nisu slučajno u pobjedničkoj seriji, košarkaši MZT-a su pokazali u drugom dijelu treće dionice kada su se rezultatski primakli domaćinu, pa se u odlučujućih deset minuta ušlo sa rezultatom 60:54 za domaće

Ipak, posljednji dio igre u potpunosti je pripao igračima Zorana Glomazića koji su ostvarili najveću pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Nikola Pavlićević sa 21 poenom, a pratili su ga Draško Knežević sa 17 i Miloš Vujović sa 16 ubačenih poena,.dok je kod MZT Skopja najbolji bio Jabarie Hinds koji je upisao 22 poena.

U narednom kolu regionalne ABA 2 lige, ekipa Sutjeske će 7. novembra igrati u gostima protiv Borca.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.