Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vranješ: Hemija između igrača je odlična

sp-sutjeska_620x0
ABA liga
  • Autor onogost.me
  • 06.01.2016. u 18:05

Indeks korisnosti 42, ili u prevodu 27 poena, 13 skokova, 3 ukradene lopte i 1 asistencija. Učinak govori sve o partiji protiv Partizana za koju je i sam Nemanja Vranješ rekao da je možda i najveća pobjeda u njegovoj karijeri. 

MVP poslednjeg kola ABA lige pružio je partiju za nezaborav, Nikšićanima donio mnogo radosti i razloga da vjeruju da je opstanak realnost.

Meč sa velikanom evropkske košarke djelovao je nestavrno, od prvog do poslednjeg minuta. Ekipa je igrala kao u transu.

„Bio je to jedan od onih mečeva kada ekipa ima svoj dan. Trenirali smo i spremali se za utakmicu i zaista mislim da smo izgledali fenomenalno gotovo svih 40 min na parketu“ kaže Nemanja.

Kao najveću snagu timu ističe jak kolektivni duh.

„ Mi smo svi kolektiv koji svakog dana više sati provodi zajedno i jednostavno svi moramo biti kao jedan, ali jedno je sigurno, hemija izmedju igraca je odlčna“ ističe on.

Teška polusezona u kojoj su neki mečevi izgubljeni u tijesnim završnicama posledica su neiskustva igranja u jakoj ligi kakva je ABA, smatra Nemanja. Ipak pred njim i njegovim saigračima je još utakmica u kojima će biti jači za Vardu i Raša i sa kojima su korak bliže opstanku.

„ To su dva igrača koja imaju iza sebe bogate košarkaske karijere,veliko znanje i iskustvo i siguran sam da će nam mnogo pomoći. Mi podižemo našu formu i ako ovako nastavimo imamo šanse da izborimo opstanak u društvu najboljih“, poručuje na kraju Nemanja.

Nikšićani naredni meč igraju sa makedonskim MZT-om.  Budući da se već pokazalo da je ABA liga  takmičenje u kojem svako  može da pobijedi svakog i  da nerijetko odlučuju nijanse i detalji, neka ovog puta ta nijansa bude u korist Sutjeske.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.