Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Košarkaši Sutjeske gostuju Jedinstvu

Dragana Stjepanović
  • Autor onogost.me
  • 04.03.2023. u 08:16
Nakon pauze zbog utakmica u Kupu, a onda i obaveza reprezentacije, nastavlja se takmičenje u Prvoj crnogorskoj košarkaškoj ligi, a Sutjeska danas od 19h u 17. kolu gostuje Jedinstvu u Bijelom Polju.

Period bez utakmica ekipa je pokušala da iskoristi da se što bolje pripremi za predstojeće obaveze u domaćem šampionatu, ali i u „balonu“ NLB ABA2 lige u Širokom Brijegu. Ali, nije sve bilo idealno – igrači su imali problema sa virusom i povredama, a trener Darko Vujačić je jedno vrijeme na treninzima radio sa šestoricom igrača.

U međuvremenu stvari su se konsolidovale i svi košarkaši, izuzev Vladimira Tomaševića, su se oporavili i biće u konkurenciji za predstojeće izazove. Tomašević će, zbog povrede stopala, jedno vrijeme biti van terena, a neće igrati u Širokom Brijegu.

Utakmica u Bijelom Polju je posljednja pred naredni „balon“ u regionalnom takmičenju. Sutjeska je lider u domaćem šampionatu, ima 11 pobjeda i dva poraza i novim trijumfom napravila bi veliki korak ka jednom od prva dva mjesta, koja garantuju učešće u ABA2 ligi i naredne sezone.

„Skupili smo se. Standardne stvari nas prate od prvog dana. Nisu svi igrači u idealnoj formi, ali bez obzira na to imamo zacrtane ciljeve. Meč u Bijelom Polju će nam poslužiti i da napravimo dobru uvertiru pred ‘balon’ u Širokom Brijegu. Naravno da nam mnogo znači i zbog plasmana u crnogorskom šampionatu, tako da ima svoju težinu. Nadam se da ćemo dati maksimum i ostvariti povoljan rezultat“, rekao je trener Darko Vujačić.

Miloš Vujović poručuje da će ekipa dati sve od sebe da ostvari pobjedu u Bijelom Polju.

„Favoriti smo u ovom meču, ali svako gostovanje je teško. Osim Tomaševića, svi igrači su na okupu, spremili smo se za ovu utakmicu i nadamo se pobjedi”, rekao je Vujović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.