Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Loš ritam i ubjedljiv poraz od Italije

VSCG
  • Autor onogost.me
  • 27.07.2023. u 08:33
Crnogorski vaterpolisti nisu imali šansi protiv Italije - u pretposljednjem meču na Svjetskom prvenstvu su i donekle pokvarili dobar utisak koji su ostavili u mečevima protiv Srbije, Španije, Hrvatske i Grčke.

Motiv je morao da postoji, ali kao da noge i ruke nisu slušale "ajkule".

Izgubile su 10:6, "setebelo" je imao po tri ili četiri gola prednosti još od početka treće četvrtine, pa naša selekcija mora da se pomiri sa time da kroz nastup u Fukuoki nije mogla do mjesta koje vodi na naredno Svjetsko prvenstvo čiji je domaćin Doha. Trebalo je da bude u prvih pet...

Naredna šansa je Evropsko prvenstvo, koje se u januaru naredne godine održava u Netanji (Izrael).

Crna Gora je vodila 1:0 i 2:1, a onda dozvolila Italiji da od druge polovine druge četvrtine opa do sredine treće pobjegne na plus četiri - 6:2.

Pogoci Đura Radovića i Alekse Ukropine su vratili tim Vladimira Gojkovića u igru, možda bi i bilo neizvjesnosti da je odmah potom crnogorska selekcija iskoristila napad s igračem više i prišla na jedan razlike...

Nije ga iskoristila (pogodila je danas samo tri puta i 10 napada kada je imala brojčanu prednost), pa je otišla i posljednja šansa da se ugrozi ekipa Alesandra Kampanje.

Miroslav Perković je bio trostruki strijelac, po jednom su mrežu Italijanan tresli Kanstantin Averka, Đuro Radović i Ukropina.

Posljednji rival u Fukuoki (subota) biće poraženi iz današnje utakmice Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

CRNA GORA - ITALIJA 6:10 (1:1, 1:3, 2:3, 2:3)

Fukuoka - Bazen "Marine Mese". Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kovač-Čatloš (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 10 (3), Italija 10 (3). Peterci: Crna Gora 1 (-), Italija 1 (1).

Crna Gora: Andrić, Mačić, Perković 3, Averka 1, Popadić, Vujović, Vidović, Đ. Radović 1, Ukropina 1, Spaić, Matković, V. Radović, Tešanović (devet odbrana).

Italija: Del Lungo (13 odbrana), Di Fulvio 1, Damonte 3, Marcijali 1, Veloto 1, Kanela 1, Rencuto-Jodiće, Ećenike 1, Prešuti, Bruni 1, Di Soma 1, Kondemi.

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci