Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mijušković u novoj ulozi: Nisam se dvoumio, reprezentacija je svetinja

Iva Mandić/pobjeda.me
  • Autor onogost.me
  • 26.12.2022. u 12:44
Mile Mijušković nije na spisku golmana crnogorske rukometne reprezentacije za pripreme za Svjetsko prvenstvo, ali je i dalje među “lavovima” – u novoj ulozi, kao član stručnog štaba zadužen za rad sa čuvarima mreže.

“Ovo mi je prva akcija u ovoj ulozi u seniorskoj reprezentaciji, a o njoj smo pričali još tokom i nakon Evropskog prvenstva u januaru. Ponuđeno mi je da budem trener golmana i odmah sam prihvatio, iako sam i dalje aktivan kao igrač. Sve je ovo prirodan proces, dolaze nove generacije u reprezentaciji koje treba da zauzmu mjesto među stativama, a ja sam tu da im prenesem iskustvo i doprinesem na taj način”, rekao je Mijušković za Pobjedu.

Tridesetsedmogodišnjem Nikšićaninu nije prvi put da je u učiteljskoj koži.

“I ranije sam u klubovima radio s mladima, nudila mi se ta opcija i svi su bili zadovoljni. Ljetos sam bio s našom kadetskom reprezentacijom. Pronalazim se u tome, treneri vide da mogu da prenesem znanje i iskustvo, ja smatram da mogu da pomognem i drago mi je zbog toga”, dodao je Mijušković, koji je branio za Sutjesku, Lovćen, Budvansku rivijeru, Maribor Branik, španske klubove Kangas, Benidorm, Sinfin, San Pablo, a trenutno je u Torelavegi.

Na pripremama naše reprezentacije trenutno su od golmana prisutni Nikola Matović, Jagoš Braunović, Vasilije Pečurica i Vasilije Vujović, od januara će se ekipi priključiti Nebojša Simić.

“Nema nikakvih nepoznanica među nama, sa većinom njih činio sam golmanski tandem ili trio. Drugovi smo i pokušaću da pozitivno utičem na njih, da pomognem savjetima, a oni sve korektno prihvataju. Atmosfera u ekipi je uvijek bila odlična i zato se nijesam ni dvoumio kad sam dobio ponudu da postanem dio stručnog štaba Zorana Roganovića”, naveo je Mijušković.

Mijušković je s nacionalnim timom prošao mnogo, a odnosom prema dresu s državnim grbom davao pravi primjer.

“Imam mnogo lijepih uspomena. Igrao sam mnogo kvalifikacija, četiri Evropska prvenstva… Pobjeđivali smo velike reprezentacije, a uvijek sam bio zadivljen atmosferom i zajedništvom u ekipi. Od prvog do posljednjeg trenutka rado sam se odazivao pozivu u reprezentaciju i vjerujem da je to ono što treba da prenesemo na nove generacije. Reprezentacija treba da bude san svakog igrača i da se tako odnosi prema njoj”, navodi Mile.

“Lavovi” se spremaju za Svjetsko prvenstvo drugi put u istoriji, prvo poslije deset godina.

Rivali u preliminarnoj rundi šampionata u Poljskoj i Švedskoj biće Španija, Iran i Čile, a u glavnu rundu idu tri ekipe.

Ljestvica očekivanja podignuta je visoko nakon 11. mjesta na Evropskom prvenstvu ove godine.

“Moramo biti oprezni i nikoga ne smijemo potcijeniti. Razmišljamo od meča do meča. Realno je da prođemo grupu, a onda će odlučivati mnogo faktora – velika je potrošnja, vidjećemo kakav će biti raspored… Uvijek težimo da idemo stepenicu više, kao što je bilo na posljednjem Evropskom prvenstvu”, poručio je Mile Mijušković.

U životnoj sam formi, dok sam zdrav nema granica

Mile Mijušković je 8. oktobra proslavio 37. rođendan, u ozbiljnim je igračkim godinama, ali za golmane važe drugačija “pravila”.

“Trenutno sam u životnoj formi. Po broju odbrana dijelim treće mjesto u ligi, a moj tim Torelavega je na petoj poziciji. Imam ponudu da produžim ugovor na dvije godine. Ne želim sebi da postavljam granice, braniću dok god me bude služilo zdravlje i dok budem osjećao da mogu da pružim nešto na terenu”, rekao je Mile Mijušković.

Izvor: pobjeda.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
    Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.