Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićani pokazali karakter, završnica da pokaže kvalitet

Dragana Stjepanović /ABA League
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2022. u 08:07
Većina košarkaša nikšićke Sutjeske ove sezone dobija prostor i priliku da pokaže koliko može i svi zajedno "vode loptu" ka što boljem rezultatu. Trener ekipe, Darko Vujačić, za Portal RTCG kaže da su zadovoljni dosadašnjim učinkom, ali da ih u nastavku takmičenja očekuju nepredvidive i nezgodne utakmice. Ističe i da je najbitnije što su svi na okupu i nada se dobroj formi tima kada to bude najpotrebnije - u samim završnicama crnogorske Prve A i regionalne ABA2 lige.

Prvi dio sezone domaće A lige za košarkaše završili su na prvom mjestu, sa osam poraza i pobjedom. S obzirom na finansijske probleme sa početka takmičenja, za Vujačića taj rezultat ima još veću težinu.

“Vidjelo se, kako u domaćem prvenstvu i u balonu, da nijesmo u zavidnoj formi kao što smo bili u pripremnim utakmicama. U prvih 4-5 kola domaćeg prvenstva nijesmo bili kompletni i to nas je dosta poremetilo, da ekipa ne odigra onako kako se to i očekivalo. Prije svega, mislim na Miloša Popovića, koji je mnogo bitan igrač za naš tim. Ekipa sa njim ili bez njega nije ista i to se osjetilo u igri”, kaže trener Nikšićana za Portal Javnog servisa.

Ocjenjuje da je prvi dio prvenstva pokazao koliko je domaća liga nepredvidiva i nezgodna.

“Nas i Podgoricu su već izdvojili za prva dva mjesta, koja obezbeđuju učešće u ABA2 takmičenju i sljedeće godine. Liga je pokazala da svako svakoga može da dobije i doći do cilja sigurno neće biti lako. Sa druge strane, treba sagledati stvari i argumentovano gledati na sve ovo”, priča Vujačić.

Nada se da će njegovi momci iskoristiti priliku i da će sve što rade na kraju prvenstva imati veću težinu.

“Naša ekipa posjeduje određeni kvalitet sa nekolicinom igrača koji su imali dobru prethodnu sezonu i taj nivo njihove očekivane igre i kvaliteta prenijeli su na tekuću. Veći dio igrača prethodne sezone ili nijesu igrali ili minutažu koju su dobijali nijesu iskoristili da pokažu sve svoje mogućnosti na parketu. Ove sezone su dobili prostor i priliku u oba takmičenja da pokažu da li mogu i koji su to dometi u ovom momentu. Nije lako, ali moramo biti zadovoljni učinjenim do sad”, ističe strateg Sutjeske.

Oćekuje da će drugi dio domaćeg prvenstva biti i teži i zahtjevniji. Igračka pojačanja rivala, dodaje Vujačić, Nikšićanima će dodatno otežati situaciju.

“Naša igra u zadnje dvije utakmice dodatno uliva samopouzdanje da se polako vraćamo u željenu formu. Nadam se da će nas povrede zaobići da bi kao ekipa mogli nesmetano raditi na svim stvarima koje treba da poboljšamo i da imamo kvalitetnije treninge u pripremi utakmica, što do sad nije bio slučaj. Posljednja utakmica protiv Teoda je u većem dijelu pokazala kako tim funkcioniše kada svih pet igrača rade timski i dopunjuju jedan drugog na pravi način. Prije svega, mislim u zadacima kod odbrane, onda je to ekipa koja ima potrebnu čvrstinu i snagu da parira svima i da vjerujemo u dobar rezultat”, kaže sagovornik Portala RTCG.

Slijede dva teška balona, Helios na startu

Ekipa i kroz ABA2 nije bila pošteđena poteškoća koje su ih pratile i kroz domaće prvenstvo.

“Kako smo otišli oslabljeni na prvi balon i u nedostatku treninga 5 na 5, sa istim stvarima smo se suočili i u drugom, kao i u pripremi trećeg balona. Nije traženje alibija za bilo šta, a pogotovo ako se ne napravi rezultat, mi najbolje znamo kako i na koji način treniramo i kako se spremamo za utakmice. Momci su u svim ovim okolnostima pokazali karakter u želji da napravimo što bolji rezultat i da sve prepreke na koje smo nailazili uspješno preskočimo i da nas to dodatno ojača”, osvrnuo se Vujačić na prethodni period u regionalnoj ligi.

Posljednja dva balona takmičenja biće dosta teža i kroz sama pojačanja vidjeće se koje ekipe imaju najveće ambicije za ulazak u ABA1. Vujačić smatra da i njegova ekipa treba da iskoristi ovaj momenat i da u istom smjeru razmišljaju ako žele da se uključe u borbu do kraja.

“Naredni balon će za nas možda biti i najbitniji jer će nas usmjeriti ka vrhu tabele ako napravimo dobar rezultat. Svaka ekipa koja teži dobrom rezultatu mora da odgovori i kvalitetnim i dugačkim rosterom jer, kao što je bio slučaj sa nama do sada – ako se jedan igrač razboli ili povrijedi, nijesmo konkuretni i teško je ispratiti intenzitet utakmica sa skraćenim rosterom.”

Treći balon, krajem januara u Banjaluci, otvaraju utakmicom sa Heliosom, jednom od najkvalitetnijih ekipa u ABA2 ligi.

“Čeka nas teška utakmica. Napadački možda i najbolja ekipa i to nam govori da veliki posao moramo uraditi u odbrani, zaustaviti njihovu spoljnu liniju u šutu za tri poena i brzu tranziciju. Pošto prvo igramo sa njima, negdje imamo i najviše vremena da se spremimo. Ono što je najbitnije u ovom momentu, svi smo na okupu i da jedino tako možemo podizati nivo forme i nadati se da će sve što radimo doći do izražaja kada bude najpotrebnije, a to su same završnice oba takmičenja”, zaključuje Vujačić.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci