Nikšićanin ponovo pokazao kvalitet: Četvrto mjesto na Evropskom kupu u obaranju ruku

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 17.04.2023. u 08:23
Nikšićanin Vojkan Todorović na nedavno održanom Evropskom kupu u obaranju ruku osvojio je visoko četvrto mjesto.

Nakon uspjeha na nekim ranijim takmičenjima, naš sugrađanin je još jednom pokazao da posjeduje kvalitet kada je ova neobična disciplina u pitanju, i to ovoga puta u veoma jakoj konkurenciji gdje se okupilo oko 150 takmičara.

Poslije takmičenja koje je održano u glavnom gradu Albanije, Vojkan nije krio zadovoljstvo, ali navodi da je rezultat mogao biti bolji da nije bilo određenih otežavajućih okolnosti.

„Zadovoljan jesam ali možda je moglo i bolje da nisam imao previše mečeva za jako kratko vrijeme. Ali s obzirom da radim u najtežoj kategoriji dobro je. Što se tice ostalih takmičara iz Crne Gore Stefan Bubanja iz Bijelog Polja je bio odličan i osvojio je u svojoj kategorij do 85 kilograma drugo mjesto. Radilo se o veoma kvalitetnom takmičenju koje je bilo na veoma visokom nivou koje je pored kvalitetnih takmičara okupilo i najbolje sudije na svijetu. Gost je bio i Ermes Gasparini, jedan od najboljih obarača ruku ikada, što takođe govori o ozbiljnosti ovog takmičenja“, prenosi utiske iz Tirane za naš portal Vojkan koji se takmičio u apsolutnoj kategoriji koja nije ograničena kilažom.

Naš sagovornik se ovom disciplinom bavi skoro deset godina, ali i pored ogromne želje i truda, smatra da bi uslovi za bavljenje ovom disciplinom mogli biti bolji.

Čini se da čak ni odlični rezultati ne pomažu da se naprave neki ozbiljniji iskoraci, a on je od samog početka naučio da se sam snalazi kada su treninzi u pitanju.

„U Crnoj Gori nemamo nijedan klub, ali postoji desetak stolova za obaranje ruku. Ja posjedujem dva stola koji se nalaze u prostorijama moje zgradje gdje živim u Nikšiću. Tu dolaze momci koji žele da se oprobaju i gdje mogu da nauče malo o tehnikama obaranja i o posebnim vjezbama. Što se tiče treninga za obaranje ruku radi se sparing za stolom. Vježbanje tehnike i snage. Može da vježba i u teretani, ali pod uslovom da postoji sto za obaranje. Ipak, nijedna teretana u Nikšiću trenutno nema takav sto“, ističe naš sagovornik.

Kao što pokazuju interesovanje za mnoge sportove, Nikšićani su raspoloženi da se oprobaju i u obaranje ruku, ipak, prepreke su za sada jače pa se samo nekolicina bavi ovom disciplinom i to uglavnom rekreativno.

„Što se Nikšićana tiče ima nas 7-8 koji treniraju i dolaze na sparinge redovno, a interesovanje je baš veliko. Ali pošto nemamo klubove, kao ni savez onda je jako teško jer nemamo mogućnost da idemo na takmičenja. Samo o svom trošku možemo da idemo. Neki planovi su da napravimo klubove i otvorimo savez ali je veoma teško kad niko ne želi da podrži sport u Nikšiću“, zaključuje Vojkan koji vjeruje da će i njegovi rezultati doprinijeti da se poboljša stanje.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na "Otvorenom Kupu Crne Gore za djecu, kadete, juniore i seniore", održanom juče u Podgorici, takmičari karate kluba "Šampion" pokazali su zavidnu formu, uspješno završivši još jednu takmičarsku sezonu.
  Preko deceniju Nikšićanka Fana Delija vodi bitku za spasavanje romskih djevojčica od prisilnog ugovorenog braka. Od 2011. godine NVO Centar za romske inicijative, na čijem je čelu, zabilježila je 125 dječjih ugovorenih brakova. Priznaje da su tamne brojke ugovorenih brakova u toj zajednici mnogo veće od evidentiranih slučajeva.