Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Novčana kazna za FK Sutjeska i četiri gostovanja bez podrške ”vojvoda”

Vojvode
 • Autor onogost.me
 • 17.05.2024. u 17:02
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) kaznila je novčano Sutjesku, Budućnost Arsenal, Mladost, Petrovac, Mornar i Jezero zbog ispada navijača i slabe organizacije u mečevima Meridianbet prve Crnogorske fudbalske lige.

Sutjeska će platiti 17 hiljada eura. Nikšićani su kažnjeni u iznosu od tri i po hiljade eura zbog, kako je navela Disciplinska komisija, nereda koje su izazvali njeni navijači - "vojvode". Oni su unijeli, a zatim zapalili pirotehnička sredstva tokom utakmice protiv Arsenala.

Takođe, Nikšićane će pet hiljada eura koštati to što su "vojvode" vrijeđale protivničke igrače i gledaoce na nacionalnoj i vjerskoj osnovi u meču sa Tivćanima, kao i četiri i po, odnosno četiri hiljade zbog pirotehnike tokom duela sa Jedinstvom i Budućnosti.

Takođe, Komisija je Sutjesci izrekla i disciplinsku mjeru zabrane prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice kada tim gostuje, računajući prvenstvene i kup utakmice kojima rukovodi FSCG.

Budućnost će ukupno da plati 18.700 eura.

Pet i po hiljada zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava na meču protiv Rudara, te šest hiljada zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijačke grupe "Varvari“ na duelu sa Sutjeskom.

Uz to, Podgoričani će platiti još 6.500 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane "Varvara“ u duelu sa Jedinstvom, kao i 700 zboh upotrebe pirotehničkih sredstava tokom Kup utakmice protiv Rudara.

Arsenal dobio kaznu u iznosu od hiljadu eura zbog slabe organizacije duela sa Sutjeskom, te 1.500 eura zbog slabe organizacije utakmice i nereda na stadionu tokom utakmice protiv Mornara.

Barani moraju da plate 500 eura, jer su njegovi navijači upotrijebili pirotehnička sredstva na meču protiv Rudara.

Komisija je OFK Mladost izrekla novčanu kaznu u iznosu od 1.700 eura zbog slabe organizacije utakmice protiv Sutjeske, dok će Petrovac platiti 500 eura, jer nijesu imali sakupljače lopti na okršaju sa Arsenalom.

Jezero je kažnjeno sa 500 eura zato što su njegovi simpatizeri koristili pirotehnička sredstva na revanš utakmici polufinala Kupa Crne Gore protiv Dečića.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci