Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sportski centar: Obilježavanje akcije ”Dan više za odbojku”

odb
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.02.2016. u 15:32

Večeras u Sportskom centru revijalnim mečevima između Odbojkaškog kluba Sutjeska i Ženskog odbojkaškog kluba Nikšić, biće obilježena akcija ,,Dan više za odbojku'' u organizaciji Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). 

Egzibicione mečeve u trajanju od jednog seta, koji će se igrati do 29 poena, odigraće prvotimci, članovi škole odbojke i rekreativci.

Cilj ove akcije, koja će danas okupiti preko 50.000 ljudi koji će igrati odbojku, je da se u jednom danu širom Evrope odigra što više mečeva, napravi zanimljiv događaj, pošalje poruka jedinstva i fer pleja, poveća popularnost odbojke i skrene pažnja medija na ovaj sport.

Kako navode iz OK Sutjeska, oni su se rado odazvali i ovoj akciji, kao i svakoj čiji je cilj promocija odbojke.

”U tom cilju do sada smo održali časove odbojke u pet osnovnih škola, a svojim članovima nudimo i brojne povoljnosti. Izuzetno nam je zadovoljstvo što ćemo sa našim velikim prijateljima iz ŽOK Nikšić večeras biti dio jedne šire akcije, na nivou cijele Evrope. Planirano je da u Sportskom centru napravimo nekolika terena, na kojima će se odigrati više egzibicionih mečeva. Na ovaj način želimo da doprinesemo većoj popularizaciji odbojke, da pokažemo da je ona visoko energičan sport, iako nema direktnog kontakta sa protivnikom. Osim toga, ovaj sport aktivira sve grupe mišića, pozitivno utiče na rast, poboljšava koordinaciju, podstiče na taktičko razmišljanje i razvija timski duh kod svakog učesnika. Imajući ovo u vidu, jasno je koliko koristi odbojka može da pruži”, rekao je predsjednik OK Sutjeska, Mirko Perošević.

Osim Nikšića, ovoj akciji su se odazvali i Podgorica, Bar, Budva, Petrovac, Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje, Berane i Mrkojevići, a organizuje je Odbojkaški savez Crne Gore, uz podršku klubova i škola odbojke.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pješčani teren na Krupcu tekućeg vikenda će biti mjesto "Beach volley turnira" odbojke na plaži. 
Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore igraće sjutra u Pljevljima sa Češkom utakmicu četvrtog kola B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.