Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Roganović: Kosovo i BiH neugodni rivali, ali sve zavisi od nas

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 04.10.2022. u 18:06
Selektor crngorskih rukometaša Zoran Roganović kazao je da su Kosovo i BiH neugodni rivali, ali da sve zavisi od naše selekcije.

Crna Gora će u okviru kvalifikacione grupe 7, u Podgorici 12. oktobra dočekati Kosovo, dok četiri dana kasnije gostuje Bosni i Hercegovini u Sarajevu. Protivnik u grupi je još Slovenija.

“Kosovo poznajemo, jer smo s njima igrali i u prethodnim kvalifikacijama. Pokazali su da mogu da budu neuogdan protivnik, ali sve zavisi od nas i našeg pristupa. Ne smijemo da potcijenimo poritvnika, jer bi to moglo da nam se obije o glavu. Okrenuti smo sebi i našoj igri, nadam se da će navijači doći u što većem broju”, kazao je Roganović za RTCG.

Potom “lavove” čeka teško gostovanje u Sarajevu.

“I u Sarajevu nas čeka neugodan protivnik. Tim je preuzeo legendarni Irfan Smailagić, vraćaju im se bitni igrači. Siguran sam da ćemo i tamo odigrati dobar meč i napraviti veliki korak ka plasmanu na još jedno veliko takmičenje”, kazao je selektor.

Roganović ističe da će ova generacija pokušati da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

“U prethodnom periodu pratio sam sve naše mlađe selekcije, mogu reći da imamo svijetlu budućnost. Velika većina njih će se brzo priključiti A selekciji. Pojedini igrači malo kasne sa transferima u druge klubove, neki se nisu adaptirali na nove timove. Želimo da na Svjetskom prvenstvu potvrdimo kvalitet i da dođemo do kvalifikacija za Olimpijske igre, što bi bila kruna ove generacije”, zaključio je Roganović.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.