Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akademikov vikend na tri fronta, osvojeno 39 medalja

akaemik_trebinje
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.02.2018. u 09:09

Protekli vikend je za Džudo klub “Akademik”  i te kako bio uspješan, kada su njegovi članovi na tri fronta osvojili 39 medalja.

Na prvenstvu države za kadete, koje je održano u Danilovgradu, takmičari Akademika su osvojili ukupno šest medalja, i to jednu zlatnu, tri srebrne i dvije bronzane medalje.

Najsjajnijom medaljom se okitila Nađa Vukićević, srebro su osvojili Vidoje Golubović, Sara Božović i Anđela Tadić, dok su bronze pripale Miljanu Deliću i Filipu Đurđevcu.

Na sedmom memorijalnom turniru “Miloš Mrdić” koji se održao u Trebinju, u konkurenciji 610 takmičara iz pedeset klubova, takmičari Akademika su osvojili 33 medalje, od čega devet zlatnih, četiri srebrne i 20 bronzanih, dok je juniorski tim bio najbolja ekipa turnira, a poletaraci i stariji pioniri su ekipno bili drugi.

Po dvije zlatne medalje su osvojili Delić Miljan i Đurđevac Filip, dok su po jednu uzeli Barović Milan, Drašković Andrija, Beriša Muhamed, Gušić Marko i Perišić Nemanja.

Druga mjesta i srebrna odličja pripala su Vanji Guzini, Milici Tadić, Filipu Nikoliću i Matiji Miloviću, dok su po dvije bronze osvojili Beriša Nermin, Miličić Balša, Aleksić Pavle, a treće su bili i Beriša Muhamed, Nikčević Andrija, Simić Mića, Krtolica David, Marković Marina, Vujović Vasilije, Guzina Vanja, Zejak Konstantin, Škuletić Vasilije, Roćenović Marko, Gardašević Vasilije, Zejak Nikolaj i Aleksić Petar.

Najbolji džudista “Akademika”, Srđan Mrvaljević, nastupio je na Grand Slemu u Dizeldorfu, gdje je takmičenje završio u prvom kolu, nakon poraza od takmičara iz Tunisa.

“Možemo konstatovati da su za naše takmičare i trenere sve tri akcije bile uspješne. Srđan je u Dizeldorfu, nažalost,  izgubio meč od Tunižanina, mada je ovo njegovo prvo veliko takmičenje u 2018. godini na kojem je evidentno da je počeo da podiže formu koja će, nadamo se, u klubu biti prava za prvenstvo Evrope u Izarelu. Na prvenstvu države za kadete osvojili smo šest medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i dvije bronzane. Sva tri finala na prvenstvu države, u kojima su naši takmičari poraženi, bili su u zlatnom bodu, to jeste u produžecima, i tu možemo reći da je presudio samo faktor sreće. Napomenuo bih da su ostvareni rezultati samo rezultat kvalitetnog rada u svim selekcijama što se može i vidjeti”, kazao je nakon uspješnog vikenda direktor kluba Novica Milović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.