Automobilisti sjutra ponovo na stazi Glava Zete – Bogetići

auto-trka1
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.07.2017. u 21:35

Na kultnoj crnogorskoj trkačkoj stazi, na dionici puta Glava Zete – Bogetići, sjutra, sa početkom u 11.30h, biće održana brdska auto-trka „Mogul Glava Zete - Bogetići 2017“.

„Ovih dana licencirane sudije iz Nikšića očistile su stazu od starta do cilja, potkresano je šiblje, stavljene su zaštitne gume i izbetonirano nekoliko djelova staze, tako da je tehnički sve spremno za početak manifestacije“, poručili su organizatori iz nikšićkog Motorsport Magazina, koji je vratio trku na staru stazu nakon pet godina.

Trka na kojoj će se pojaviti najbolji crnogorski automobilisti, boduje se za Prvenstvo Auto-moto sportskih klubova (AMSK) Crne Gore. Prijave i tehnički pregled vozila počeli su jutros, nakon čega će biti vožena dva zvanična treninga.

Kako je pedviđeno Pravilnikom, slobodni trening biće vožen i prije same trke, u 10.30h.

„Staza se tokom oba dana zatvara za automobile u 10h. Saobraćaj prema manastiru Ostrog odvijaće se u pauzama sa istim vremenskim intervalom, imajući u vidu velike gužve u toku turističke sezone“, saopštili su organizatori, koji očekuju oko 60 učesnika.

Auto-trka na dionici puta Glava Zete – Bogetići nikad zvanično nije ukinuta, ali je finansijski zahtjevna zbog dužine staze i infrastrukture, što je ranijih godina predstavljalo problem za organizaciju ovakvog događaja, od koga se očekuje da ponovo okupi ljubitelje automobilizma iz zemlje i regiona.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.
Juče je u Tivtu održan Međunarodni džudo turnir "Tivat open 2022" u konkurenciji poletaraca, pionira, kadeta i junira, a takmičari Džudo kluba "Trebjesa" osvojili su 22 medalje.