Dodijeljene nagrade najboljem sportisti i novinarima, uručene i diplome studentima

stud
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2018. u 13:43

U amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, danas je organizovana svečanost povodom proglašenja najboljeg sportiste u prethodnoj godini u izboru Udruženja sportskih novinara Crne Gore, kao i izboora najboljeg sportskog novinara, dopisnika i mladog novinara u 2018.

Za najboljeg sportistu Crne Gore izabran je evropski bokserski šampion Predrag Radošević, najbolji sportski novinar u godini na izmaku je Davor Katić, novinar sportske redakcije ”Dana”, saradnik Sport Kluba, Svetozar janičić, izabran je za najboljeg dopisnika, dok je najbolji mladi novinar Danilo Petrović, novinar RTCG-a.

„Provedeni rad i trud u profesionalnom boksu nisu bili uzaludni. Ako su sportisti ambasadori države drago mi je da se još jednom pridružujem onimakoji su na najbolji način predstavili Crnu Goru i crnogorski sport na međunarodnim takmičenjima i borilištima“, kazao je Radošević nakon uručenja nagrade.

On se ovom prilikom zahvalio svim crnogorskim medijima i medijskim poslenicima koji ga prate na svim takmičenjima, a zahvalio se i svom kompletnom timu i porodici.

„Ova titula, pa i ovo priznanje posvećeno je mom velikom drugu i prijatelju Rajku Tomiću. Iako nije stigao da podijeli ovo sa nama, siguran sam da je negdje gore on ponosan na mene. Poštovani prijatelji želim vam srećne Božićne i Novogodišnje praznike, mnogo zdravlja, ljubavi i veselja“, zaključio je najbolji sportista u 2018. u izboru udruženja sportskih novinara.

Na ovoj manifestaciji koja se održava po 64. put, dodijeljene su i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, a prisutnima se obratio dekan fakulteta, prof. dr Stevo Popović.

“Želim vam da na najbolji način iskoristite znanje koje ste stekli tokom svog školovanja, odnosno diplomu koju ćete danas svečano primiti. Pored svršenih studenata na osnovnim i postdiplomskim studijama, posebno smo ponosni na činjenicu da danas promovišemo i tri doktora iz oblasti sportskih nauka”, istakao je Popović.

Diplome za završene osnovne studije uručene su Nebojši Erakoviću, Jolu Kneževiću, Erolu Vreviću, Jasminu Dizdareviću, Luki Roćenoviću, Ivanu Kovačeviću, Edinu Hadžiosmanoviću, Nikoli Raduloviću, Goranu Taušanu, Milici Vujović, Nikoli Beladi, Radosavu Đokiću, Božidaru Anđeliću, Milošu Ćipraniću, Ivani Đuričanin, Nikoli Tufegdžiću, Anđeli Đuričanin, Aleksi Zajoviću, Marku Krivokapiću, Antoniju Boškoviću, Andrei Raičević, Boriši Kankarašu, Darku Bogojeviću, Borisu Pajoviću, Bojanu Šutoviću, Adnanu Kulogliji, Radomiru Uskokoviću, Branu Božoviću, Vasu Popoviću, Luki Šćepanoviću, Lazaru Perovanoviću, Aleksandru Popoviću, Dejanu Toljiću, Nemanji Drobnjaku i Danilu Vujoševiću. Uručene su diplome i studentima koji su diplomirali na specijalističkim studijama – Aleksandru Šćekiću, Hajrudinu Beganoviću, Anđeli Stojanović, Pavlu Maloviću, Srđanu Bajoviću, Nikoli Ostojiću, Jeleni Katić, Filipu Lješkoviću, Ajli Kurtiš, Jeleni Novović- Nikač, Milovanu Pekoviću, Šabu Šuntiću, Ivanu Jovančeviću, Luki Bogojeviću, Stefanu Varagiću, Dušanu Stuparu, Marku Mijuškoviću, Vujadinu Milonjiću, Iliji Ašaninu, Spasoju Spaiću, Stefanu Kandiću, Milošu Kuveljiću i Draganu Čaliji.

Diplome su dobili i magistri, Žarko Markuš, Blažo Jabučanin, Nina Ćirović i Tamara Cupać, kao i doktori, Bahri Gjinovci, Fitim Arifi i Malsor Gjonbalaj.

Za najboljeg studenta Fakulteta izabrana je Tamara Đukić, studentkinja treće godine smjera sportsko novinarstvo, sa prosječnom ocjenom 9,38.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 18. Međunarodnom karate turniru "Kup Nikšića 2022", koji je održan u nedjelju, takmičari Karate kluba Fokus osvojili su 11 medalja, od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i šest bronzanih odličja.