Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dominacija najmlađih “akademičara” u Podgorici: Osvojen pehar sveukupnog pobjednika i 56 medalja

ak1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2019. u 13:37

Na XI međunarodnom džudo turniru “Mladost Open Kup 2019”, koji je održan u Podgorici, džudisti Akademika su sa ukupno osvojenih 56 medalja još jednom potvrdili dominaciju na ovim prostorima.

“Akademičarima” je ovo inače treći put u nizu da su najbolji na turnirima, a u Podgorici su u konkurenciji 347 takmičara iz četiri države osvojili ukupno 18 zlatnih, 19 srebrnih i 19 bronzanih odličja i tako na superioran način osvojili pehar namijenjen sveukupnom pobjedniku turnira.

Dvije zlatne medalje osvojilii su Marija Simić, Milan Barović i Pavle Aleksić, dok su se sa po jednom okitili Vanja Guzina, Anđela Kilibarda, Una Bajović, Marija Lješković, Mia Petrušić, Vasilije Burić, Đorđe Kilibarda, Petar Čvorović, Filip Nikolić, Andrija Nikčević, Muhamed Beriša i Petar Goranović.

Po dvije srebrne medalje pripale su Nori Radoičić i Pavlu Aleksiću, dok su po jednu osvojili Olga Radoičić, Nađa Stamenović, Marija Lješković, Vanja Guzina, Anđela Kilibarda, Vasilije Burić, Pavle Eraković, Đorđe Kilibarda, Nikola Đurđić, Petar Aleksić, Miloš Muratović, Andrija Nikčević, Nikolaj Zejak, Nikola Delić i Vuk Nikčević.

Dvije bronze su pripale Dušanu Šćepanoviću, dok su treća mjesta još zauzeli Olga Radoičić, Helena Krtollica, Una Bajović, Mia Petrušić, Nađa Guzina, Pavle Eraković, Filip Kavaja, Lazar Eraković, Ognjen Simović, Luka Radoičić, Stefan Gardašević, Dušan Todorović, Petar Kadović, Aleksa Bojović, Pavle Čvorović, David Krtolica i Matija Milović.

Najmlađe takmičare Akademika na ovom turniru su predvodili Dragan Śćepanović, Marinko Đurđevac, Predrag Stanjević i Miloš Rovčanin, dok je vođa Akademikove ekspedicije na ovom turniru bila Lidija Vračar.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.