Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Džudo klub „Trebjesa“ : Mali klub sa velikim rezultatima

wp_20151226_12_14_55_pro
  • Autor onogost.me
  • 26.12.2015. u 19:29

Nekad sekcija u okviru „Akademika“, danas samostalan,  džudo klub Trebjesa za sedam godina od osnivanja postao je jedan od najboljih u državi. Ističe to sa ponosom trener, Nail  Banda. 

Rezultati , kaže, sve govore.

„ U toku 2015. godine imali smo 19 takmičenja, 12 međunarodnih i 7 državnih prvenstava. Uzeli smo preko 250 medalja, a samo zlatnih 80. Na državnim takmičenjima koja su organizovana u svim selekcijama uzeli smo 33 medalje, a 7 takmičara su bili prvaci države. Imali smo i 5 učesnika na Balkanskom takmičenju i 2 učesnika na Svjetskom prvenstvu za kadete“, kaže Banda i dodaje da sa pravom  može reći da su po uspjehu među tri najbolja crnogorska kluba.

Kvaliet više klubu daje i činjenica da Trebjesa u svojim redovima ima i reprezentativce.

„ Budući da smo mlad klub rezultati su naravno i rasli za ovih 7 godina. Tako da su nam okosnica kluba sada momci koji su kod nas počeli, a u toku naredne godine biće i okosnica državne reprezentacije. To su uglavnom kadeti i juniori“, ističe on.

Sedamdesetak takmičara, u svim uzrasnim kategorijama,  svakodnevno trenira na površini od oko 180 kvadrata adaptirane sale kod željezare. Banda kaže da u klubu trenira i petnestak pripadnika RE populacije koji ne plaćaju članarinu, a imaju i sekciju kluba u Ozrinićima.

Dugugodišnji džudo radnik dodaje da u gradu postoji još nekoliko manjih klubova, što i ne čudi jer je džudo popularan i masovan sport,a benefiti koje donosi u razvoju djece višestruki su.

 „ Džudo je prije svega bazičan sport. Tu se uče zahvati, padovi, jača se izdržljivost i prije svega djeca kroz njega dobijaju na samopouzdanju. Nerijetko se desi da djeca  i kad sa džuda pređu na neki drug sport tamo budu među najboljima“, objašnjava Banda.

Inače, u džudo klubu Trebjesa danas je bio poseban dan. Tradicionalno , na kraju svake godine, organizuje se polaganje za dobijanje pojasa, a ove godine korak više u svojim džudo karijerama napravilo je pedesetak takmičara. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".