FOTO: Biciklistički karavan prošao kroz Nikšić

  • Autor onogost.me
  • 01.07.2018. u 08:13

Karavan od preko 130 biciklista iz desetak zemalja Evrope danas završava svoje desetodnevno putovanje korz planinske predjele Srbije i Crne Gore.

Radi se  o sedmom biciklističkom maratonu u organizaciji kraljevačkog kluba “Čiker” kojim se promovišu turističe ljepote dvije zemlje.

Nikšić se drugu godinu našao na toj ruti koja je bicikliste ovog puta vodila i preko čuvenog Carevog mosta.

Ideja o organizovanju biciklističkog maratona stara jeviše od 25 godina, ali je za veći broj učesnika počela da se sprovodi u djelo prije sedam godina nakon realizacije prekograničnog IPA projekta između opština Kraljevo i Pljevlja.

Impresije sa putovanja biciklisti nose u svoje gradove širom svijeta, pa je sa truističkog aspekta i te kako važno podržati slične manifestacije smatraju u lokanoj turističkoj organizaciji.

„Milsimo da ovako masivan događaj, veoma kvalitetan, koji sapja veliki broj gradova i turističkih organizacija u zajedničkom cilju, a to to je promocija turisitičkih lokalitetta i bicklističkih staza i terena koji mogu biti u budućem periodu iskorišćeni na najbolji mogući način. Zato smo i podržali organizaciju već drugu godinu zaredom“, ističe Dragica Popović, direktorica TO Nikšić.

Od Pljevalja, te Žabljaka i Šavnika biciklisti su u Nikšić stigli preko Krnova i Vučja. Odredište je Ulcinj gdje učesnici stižu danas.

  rtcg.me

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.