Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: Fitnes revolucija u Domu revolucije

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2019. u 18:38

Iza nas je otjelotvorenje naše ideje. Jasne vizije razvoja sporta i rekreacije u našem gradu. U želji da budemo elementarno skromni, ali i dovoljno iskreni, snažno i svjesno, sa ponosom ističemo da nam je satisfakcija to što smo upravo mi vratili našem Nikšiću vjeru u najambiciozniji projekat ikada, njegov Dom revolucije, kazao je Igor Ognjenović noćas na svečanom otvaranju najvećeg fitnes centra u Crnoj Gori.

On je tom prilikom istakao da su samo rijetki razmišljali o mogućoj valorizaciji ovog prostora.

“Predsjednik Opštine Niksić, Veselin Grbović, sa svojim timom saradnika hrabro i odvažno, mudro i strpljivo, kreće u priču o rekonstrukciji Doma revolucije. Glavni gradski arhitekta i sekretar Sekretarijata  za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić,  Nebojša Adžić  iznosi ideju o izgledu budućeg, rekonstruisanog dijela Doma revolucije”, naglasio je Ognjenović.

U isto vrijeme, jedna grupa ljudi, na samo par stotina metara dalje, kako je kazao, u ulici V Proleterske brigade živi svoju sportsku i fitnes bajku.

“Naivno okupljeni, sa željom da za sebe i svoje prijatelje napravimo  kutak u kom ćemo vježbati i pričati o sportu i rekreaciji počeli smo da gradimo kult “City Fitness-a’’ i da polako prevazilazimo ideju nastajanja. Spoznali smo drugačiji fitnes, povezali se sa najmoćnijim centrima na našem kontinentu, počeli da osvajamo prostor i postali neizostavan učesnik svih fitnes događaja u region”, kazao je Ognjenović i naglasio da je posebna podrška dolazila od brojnih sugrađana koji su “City fitness” doživljavali kao drugu kuću.

“Našu ideju su mnogi smatrali neostvarivom, ali to je valjda sudbina svih vizionara. Mi nismo stajali, išli smo dalje. Hvala našem Niksiću sto je bio, jeste i biće grad sporta”, poručio je Ognjenović i zahvalio se svima koji su doprinijeli da novi fitnes centar oživi.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović siguran je da će “City fitness” biti jedan od najljepših, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire.

On je iskoristio priliku da se zahvali mladim ljudima koji su, kako kaže, smogli snage, volje i hrabrosti da uđu u projekat koji je sa sobom nosio rizik, ali se na kraju pokazao kao veoma uspješna investicija.

 “Danas imamo fitnes centar sa kojim možemo da se podičimo, gdje će mladi ljudi da dolaze na hiljadama da ovdje upražnjavaju fitnes aktivnosti, da imaju sve uslove za bavljenje sportom. Očekujem da će fitnes raditi pozitivno i da će investitori od toga imati koristi, a grad svakako najviše”, kazao je Grbović.

On je podsjetio, da će i novih 3.000 kvadrata, koji su dobijeni na nedavnom tenderu biti uskoro rekonstruisani i stavljeni u funkciju.

“Ja očekujem da će ovi prostori biti završeni u toku sljedeće godine, a ostaje nam preostali dio od 4.000 kvadrata koji ćemo se truditi da uradimo kvalitetno i da nađemo nove potencijalne investitore. Time možemo reći da smo vratili u život Dom revolucije, a vratili smo  ga preko sporta, preko fitnes centra, jer sportisti najbolje vraćaju život”, poručio je Grbović.

Zadovoljstvo zbog novog prestižnog sportskog centra iskazao je i Stevo Popović, Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

“Siguran sam da će fitnes centar, prije svega, unaprijediti životni stil građana Nikšića, ali i uljepšati gradsko jezgro. Kao neko ko dolazi iz sportske nauke radujem se svakom razvoju prakse, jer kako bez nauke ne bi bilo uspješne prakse, tako i bez kvalitetnih prirodnih subjekata iz industrije sporta ne bi bilo sportske nauke”, kazao je Popović uz želje da “City fitness” postane brend po kojima će se mjeriti standardi u industriji sporta u Crnoj Gori.

Ivan Miletić ispred kompanije “Les Mils” poručio je da će Nikšićani uskoro imati priliku da započnu sa svjetskim treninzima koji su, svakako, prepoznati širom svijeta.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.