Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Iza nikšićkog „Prometeja“ najbolja godina od osnivanja

26135308_2036893323218117_518961025_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.01.2018. u 08:12

Klub MMA „Prometej“  postoji pune četiri godine, a 2017. će njegovi članovi pamtiti kao najuspješniju do sada. 

Najbolji takmičar kluba, Nikola Blečić ostvario je skor od četiri pobjede i jednog poraza, a sjajna izdanja imao je i Jovan Mrvaljević koji je uspješnu godinu zaokružio sjajnim nastupima na MFC-u pretposljednjeg vikenda u godini.

Tu je još dosta članova sa amaterskim iskustvom, ali kako su istakli iz kluba, ukoliko se nastavi sa intezivnim radom kao do sada, vjeruju da će biti još profesionalnih boraca u klubu.

“Pored uspjeha koje su imali Nikola Blečić i Jovan Mrvaljević možemo naglasiti i da su uslovi treniranja u ovoj godini podignuti na veći, odnosno evropski nivo, a od septembra je tu i nova grupa koju čini 20 momaka pred kojima je veoma perspektivna budućnost ukoliko nastave da rade kao do sada. U našem gradu su borilački sportovi oduvijek bili popularni, a ekspanzija MMA kao najpopularnijeg borilačkog sporta na svjetskoj sceni je upravo proporcionalno krenula i na lokalnoj sceni. A premijerno možemo najaviti da će klub u Novoj godini krenuti sa upisom novih članova jer je planirano formiranje još jedne početničke grupe”, istakli su iz kluba.

Kada su u pitanju ambicije za 2018. godinu u klubu nijesu htjeli da troše mnogo riječi, već su samo naglasili da bi svima to djelovalo neostvarivo i smiješno, pa će vrijeme pokazati da li su bili u pravu. Naglasili su da su uslovi u kojima rade mnogo bolji sada nego kada su počinjali i da to svakako doprinosi boljim rezultatima.

“U proširenoj sali od 270 metara kvadratnih sada već imamo profesionalni oktagon, 130 kvadrata prostora pod strunjačama, veliki broj džakova na zidovima i za rad u parteru, zatim dvije svlačionice, kao i od nove godine renovirano kupatilo. Uz sve to ide i dosta opreme za trening za koju ne bi imali mjesta gdje da stavimo, ali je međutim savršeno mjesto za ostavu ispod oktagona jer je on izdignut jedan metar iznad zemlje kao što možete vidjeti na slikama. Sada već u jednom terminu, u našoj sali, moze trenirati 40 ili 50 momaka. Velika finansijska sredstva, žestoki trud i rad, kao i pomoć pravih prijatelja su doveli do svega ovoga”, navode u klubu.

 Pored sve opreme i pomoći koju imaju, svakako da ne bi imali ni djelić uspjeha da kod ovih momaka nema entuzijazma, koji je neophodan u sportu da bi se samo opstalo a kamoli napravio rezultat. Ovi momci, koji su predani svom “pozivu” znaju koji je jedini ispravan put za uspjeh i pored svih teškoća i opstrukcija na koje nailaze.

“Entuzijazam svi imaju, samo ga je teško održavati u ovoj sredini gdje postoji veliki broj ljudi spremnih za opstrukcije, kao i onih za kreiranje predrasuda i propagandu istih. Na lošim postulatima su postavljeni borilački sportovi u našoj zemlji zato jer svi forsiraju talente. Motivacija, uz iskonsku borbenost i predan rad, uvijek pobjeđuju talenat. Kada se to shvati, onda će svima biti jasno zašto je u našoj zemlji toliko “propalih sportskih talenata” i stvaraće se veći broj uspješnih seniorskih sportista”, zaključuju u “Prometeju” u razgovoru za portal Onogošt.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.