Izabrano novo rukovodstvo Akademika, Novica Milović podnio ostavku

akad
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.10.2018. u 06:48

Na 36. vanrednoj sjednici, koja je održana juče, za novog predsjednika Skupštine Džudo kluba “Akademik” izabran je Danilo Ćupić, a za predsjednika Upravnog odbora Dragan Blagojević, koji će obavljati i funkciju predsjednika kluba.

Tom prilikom je konstituisana i nova Skupština kluba koju će činiti Danilo Ćupić, Veselin Magovčević, Darko Kalezić, Aleksandar Jeknić, Radivoje Kovačvić, Darko Mijanović, Mirko Banović i Vojin Malović.

Novoizabrani članovi Skupštine dali su podršku  novoizabranom predsjedniku Upravnog odbora, ujedno i predsjedniku kluba, kao i članovima novoformiranog Upravnog odbora, Miloradu Žižiću i Tamari Đurđevac, koja je aktivna takmičarka Kluba, a za novog direktora kluba izabran je Milentije Doderović.

Novi predsjednik Skupštine kluba iskoristio je priliku da se zahvali dosadašnjim članovima Skupštine kao i dosadašnjem izvršnom direktoru kluba Novici Miloviću za sve što je uradio za džudo klub “Akademik” i džudo sport u Crnoj Gori, a koji je podnio ostavku na tu funkciju.

Istaknuto je da je za vrijeme njegovog boravka na mjestu izvršnog direktora u klubu osvojeno 3.118 medalje, od čega 1.415 zlatnih, 817 srebrnih i 887 bronzanih.

“Najznačajniji rezultati kojima se ponosi klub, džudo sport i Crna Gora je učešće takmičara Akademika na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016, medalje sa Grand Prixa 2015. i 2016., istorijska medalja sa Grand Slama u Dubaiju 2016., prvo učešće i bronzana medalja iz lige šampiona Evrope 2016., mediteransko zlato i bronza 2013., više zlatnih medalja sa igara malih zemalja, više balkanski titula,  učešče Akadmika u Ankari na najjačem klubskom takmičenju na planeti tzv, “Zlatna Liga””, navedeno je na sjednici.

Kazano je i da je Akademik u kontinuitetu proglašavan za najbolji džudo klub u Crnoj Gori od 2013. do 2017. godine, njegovi takmičari za najbolje sportiste Crne Gore i grada Nikšića, a članovi rukovodstva kluba za najbolje trenere, dok je Novica Milović dva puta proglašen za najboljeg društeveno sportskog radnika, i to 2014 i 2016 godine. Akademik je proglašen i za najbolji sportski kolektiv u opštini Nikšić u dva navrata, i to 2015. i 2016. godine.

 “Za vrijeme Novice Milovića vođena je mudra politika kluba i u najtežim situacijama koje su bile važne za opstanak i funkcionisanje kluba po najvišim standardima. Takođe, unaprijeđen je rad, funkcionisanje i poslovanje kluba, u svim segmentima. U maju 2015. godine na prikladan način organizovao je svečanu akademiju za obilježavanje zlatnog jubileja – 50 godina postojanja i rada Dzudo kluba “Akademik”. Obezbjeđivana su sredstva za kvalitetno funkcionisanje Kluba, za pripreme, brojna domaća i međunarodna takmičenja, stipedije za takmičare i naknade za rukovodstvo Kluba. Klub ostavlja u odličnom stanju, s obezbjeđenim finansijskim sredstvima za redovan rad i funkcionisanje, spreman da ide u susret rješenjima novog Zakona o sportu, novim izazovima i uspjesima u ovoj plemenitoj vještini”, konstantovano je na sjednici.

 Milović imao zavidnu takmičarsku karijeru

Novica Milović dugogodišnji takmičar i reprezentativac, višestruki prvak države u svim selekcijama, osvajač evropskih kupova, osvajač više balkanskih medalja, među kojima i titula šampiona Balkana, osvajač više medalja sa domaćih i međunarodnih turnira kao i plasmani na zvaničnim prvenstvima Evrope. Kapiten Akademika od 2005-2013 do izbora na mjesto izvršnog direktora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.