Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Izabrano novo rukovodstvo Akademika, Novica Milović podnio ostavku

akad
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.10.2018. u 06:48

Na 36. vanrednoj sjednici, koja je održana juče, za novog predsjednika Skupštine Džudo kluba “Akademik” izabran je Danilo Ćupić, a za predsjednika Upravnog odbora Dragan Blagojević, koji će obavljati i funkciju predsjednika kluba.

Tom prilikom je konstituisana i nova Skupština kluba koju će činiti Danilo Ćupić, Veselin Magovčević, Darko Kalezić, Aleksandar Jeknić, Radivoje Kovačvić, Darko Mijanović, Mirko Banović i Vojin Malović.

Novoizabrani članovi Skupštine dali su podršku  novoizabranom predsjedniku Upravnog odbora, ujedno i predsjedniku kluba, kao i članovima novoformiranog Upravnog odbora, Miloradu Žižiću i Tamari Đurđevac, koja je aktivna takmičarka Kluba, a za novog direktora kluba izabran je Milentije Doderović.

Novi predsjednik Skupštine kluba iskoristio je priliku da se zahvali dosadašnjim članovima Skupštine kao i dosadašnjem izvršnom direktoru kluba Novici Miloviću za sve što je uradio za džudo klub “Akademik” i džudo sport u Crnoj Gori, a koji je podnio ostavku na tu funkciju.

Istaknuto je da je za vrijeme njegovog boravka na mjestu izvršnog direktora u klubu osvojeno 3.118 medalje, od čega 1.415 zlatnih, 817 srebrnih i 887 bronzanih.

“Najznačajniji rezultati kojima se ponosi klub, džudo sport i Crna Gora je učešće takmičara Akademika na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016, medalje sa Grand Prixa 2015. i 2016., istorijska medalja sa Grand Slama u Dubaiju 2016., prvo učešće i bronzana medalja iz lige šampiona Evrope 2016., mediteransko zlato i bronza 2013., više zlatnih medalja sa igara malih zemalja, više balkanski titula,  učešče Akadmika u Ankari na najjačem klubskom takmičenju na planeti tzv, “Zlatna Liga””, navedeno je na sjednici.

Kazano je i da je Akademik u kontinuitetu proglašavan za najbolji džudo klub u Crnoj Gori od 2013. do 2017. godine, njegovi takmičari za najbolje sportiste Crne Gore i grada Nikšića, a članovi rukovodstva kluba za najbolje trenere, dok je Novica Milović dva puta proglašen za najboljeg društeveno sportskog radnika, i to 2014 i 2016 godine. Akademik je proglašen i za najbolji sportski kolektiv u opštini Nikšić u dva navrata, i to 2015. i 2016. godine.

 “Za vrijeme Novice Milovića vođena je mudra politika kluba i u najtežim situacijama koje su bile važne za opstanak i funkcionisanje kluba po najvišim standardima. Takođe, unaprijeđen je rad, funkcionisanje i poslovanje kluba, u svim segmentima. U maju 2015. godine na prikladan način organizovao je svečanu akademiju za obilježavanje zlatnog jubileja – 50 godina postojanja i rada Dzudo kluba “Akademik”. Obezbjeđivana su sredstva za kvalitetno funkcionisanje Kluba, za pripreme, brojna domaća i međunarodna takmičenja, stipedije za takmičare i naknade za rukovodstvo Kluba. Klub ostavlja u odličnom stanju, s obezbjeđenim finansijskim sredstvima za redovan rad i funkcionisanje, spreman da ide u susret rješenjima novog Zakona o sportu, novim izazovima i uspjesima u ovoj plemenitoj vještini”, konstantovano je na sjednici.

 Milović imao zavidnu takmičarsku karijeru

Novica Milović dugogodišnji takmičar i reprezentativac, višestruki prvak države u svim selekcijama, osvajač evropskih kupova, osvajač više balkanskih medalja, među kojima i titula šampiona Balkana, osvajač više medalja sa domaćih i međunarodnih turnira kao i plasmani na zvaničnim prvenstvima Evrope. Kapiten Akademika od 2005-2013 do izbora na mjesto izvršnog direktora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.