Janović ugostio evropsku šampionku

dsc02510-1000x555
Ministarstvo sporta i mladih
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2019. u 11:23

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku (Rusija).

Tom prilikom Janović je istakao da mu je posebno drago što se crnogorski džudisti vraćaju na veliku scenu a upravo je Jovanin rezultat potvrda velikog potencijala u ovom sportu čijem napretku treba da budu posvećeni svi oni koji su zaduženi za razvoj džudoa u Crnoj Gori, te da im briga o talentima mora biti isključivi prioritet.

„Drago mi je što danas imam priliku da ugostim Jovanu Peković koja je prva osvajačica zlatne medalje za Crnu Goru na evropskim prvenstvima u džudou. Džudo je jako značajan sport u Crnoj Gori o čemu svjedoči i njegova visoka pozicija u kategorizaciji sportova, zato me posebno raduje što konačno među perspektivnim sportistima i stipendistima Ministarstva sporta i mladih imamo i džudiste“ dodao je Janović.

Jovana Peković je osvajanjem ovog rezultata postala prva sportiskinja iz džudoa koja je stekla status perspektivnog sportiste i jednogodišnju stipendiju Ministarstva sporta i mladih.

Evropska šampionka je ovu priliku iskoristila da se zahvali ministru Janoviću na prijemu i istakla da je status perspektivnog sportiste i stipendija Ministarstva sporta i mladih svakako dodatan motiv da nastavi naporno da radi i svoju državu i dalje na najprestižnijim takmičenjima predstavlja na najbolji način, kao što je to bio slučaj u Iževsku.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Judo saveza Crne Gore Andrija Čađenović, sportski direktor Srđan Mrvaljević i selektor Dragan Šćepanović, koji su se zahvalili Ministarstvu sporta i mladih na podršci i profesionalnoj saradnji koja je svakako doprinijela stvaranju preduslova za dinamičniji razvoj džudoa koji sada ima i konkretne rezultate.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci