Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kristijan Bojić blistao na karting stazi u Jagodini

cimg0026
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2016. u 05:56

Kristijan Bojić,  dvanaestogodišnji Nikšićanin, član Auto moto kluba „Spida“  iz Podgorice, učestvovao je prošloga vikenda na međunarodnoj Karting trci u Jagodini, na novootvorenoj stazi, i ostvario sjajan rezultat osvojivši dva druga mjesta.

Ovim je  Kristijan samo nastavio seriju uspjeha na karting stazama širom regiona i potvrdio svoj veliki potencijal.  On je u Jagodini je vozio klasu 1, na odlično prirpremljenoj stazi, ali jako zahtjevnoj i u jakoj konkurenciji ostvario odličan rezultat kao jedini učesnik iz Crne Gore.

Kristijan za portal Onogošt kaže da je veoma srećan ostavrenim rezultatoma i dodaje da sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške sponzora i porodice.  

„ Hvala prije svega mojoj porodici, tati Brajanu koji mi sve spremi i pripremi me svaki put za trku, uključujući i sve što treba za bolid. Bez njega ne bih sigurno mogao postići ovako dobre rezultate,i naravno bez moga dede Miša koji me prati na svaku trku u stopu. Hvala puno opštini Nikšić na razumijevanju“, kaže Kristijan i dodaje da će nakon kraće pauze učestvovati na međunarodnoj trci u Kuli, nakon čega će godinu 18.septembra završiti ponovo trkama u Jagodini.

„ Dotad ću naravno uveliko da se pripremam“, poručuje na kraju talentovani mladi karting vozač iz grada pod Trebjesom.

Kristijan je kartingom počeo da se bavi 2010. godine i  dosad ima na stotine odvezenih karting trka u kojima je gotovo uvijek na pobjedničkom postolju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.