Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kroz diskusiju skrenuli pažnju na probleme u nikšićkom sportu

sportski_centar_privatna_arhiva
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.03.2021. u 14:26

Na Forumu “Problemi sporta i sportskih organizacija u Nikšiću”, koji je održan danas kroz formu video sastanka, ukazano je na stanje sporta u našem gradu, finansiranje i transparentnost klubova u vlasništvu lokalne uprave, srednjoškolski sport, kao i sport za osobe sa invaliditetom… 

Forum je organizovala NVO Centar za političku edukaciju, a programski direktor organizacije Dragiša Janjušević je ocijenio da su učesnici imali kvalitetnu i zanimljivu diskusiju sa velikim broj predloga.

“Učesnici Foruma su iznijeli niz predloga u smislu podizanja kvaliteta infrastrukture, biciklističkih i trim staza… Bilo je i riječi o podizanju kvaliteta srednjoškolskoskog sporta, kao i sporta u osnovnim školama”, kazao je Janjušević.

Između ostalog, Janjušević je napomenuo da je u toku diskusije na Forumu bilo riječi o disproporcijama unutar samih sportova i načina njihovog finansiranja iz budžeta Opštine Nikšić, prije svega na FK Sutjeska i KK Sutjeska.

“Stavile su akcenti na velike manjkavosti i u srednjoškolskom sportu, dok su predstavnici izbornih listi govorili o transparentnosti među klubovima koji iz budžeta dobijaju najviše novca”, kazao je Janjušević.

Učešće na Forumu uzeli su mr Nikola Mijušković sportski psiholog, Dejan Ivanović diplomirani pedagog i sportski trener, Srđan Stijepović rukovodilac Sektora za sport pri Opštini Nikšić, članovi sportskih klubova, sportisti, profesori fizičkog vaspitanja, kao i istaknuti sportski radnici. Forum “Problemi sporta i sportskih organizacija u Nikšiću” realizovan je u sklopu projekta “Na putu ka demokratiji – ka servisu građana”. Projektom je predviđena realizacija pet Foruma sa posebnim tematskim cjelinama (ekologija, omladinske potrebe, turizam, sport, putna infrastruktura). Projekat se finansira od strane Evropske Zadužbine za demokratiju (European Endowment for Democracy).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".