Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kup Nikšića u ribolovu: Nagrade Pljevljaku i Prijepoljcima

21849334_10214247041600702_108381224_n
IVAN LONČAR
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2017. u 11:19

Na jezeru Liverovići u nikšićkoj Župi, minulog vikenda okupilo se petnaestak ekipa i šezdesetak takmičara iz Crne Gore i regiona na 39. tradicionalnom kupu grada u robolovu.

Petnaestak ekipa u mješovitom uzrasnom sastavu takmičilo se za titulu najboljeg u pojedinačnom i ekipnom plasmananu u discplini lov ribe udicom na plovak. Sa preko osam kilograma ulovljene ribe, titulu najboljeg osvojio je Asad Galić, član SRK „Lipljen“ iz Pljevalja.

„Uvijek volimo da dođemo u Nikšić na takmičenje. Ove je godine bilo i brojnije. Što se tiče pecanja, bilo je dosta teško, ali je bilo i dosta ulova. Ja sam ovogodišnji pojedinačni pobjednik, ali u svemu je najvažnije druženje“, ističe Galić.

Zbog druženja tu je bila i ekipa Lima iz Prijepolja, koja se okitila titulom ekipnog pobjednika.

„Super je sve bilo organizovano. Bilo je tu još osam ekipa iz Srbije i  Bosne i Herecegovine pa ovo prerasta u međunarodni kup. Da je pobijedio neko drugi isto bi bilo jer smo mi ođe zbog druženja, ljubavi i bratstva“, poručio je Predrag Purić ispred SRK „Lim“.

Purićeve impresije o organizaciji, druženju, dugogodišnjoj saradnji sa crnogorskim klubovima, prije svega SRK „Nikšić“, dijeli i njegov klupski kolega Anes Zukić ističući i pobratimsku vezu dva kluba.

„Dok pecamo pecamo, onda se družimo i uživamo. Prošle godine sam ja bio majstor staze na Slanom jezeru. Bilo je tada isto lijepo pecanje, ali meni je uvijek ovdje lijepo“, iskren je Zukić.

Zadovoljstvo još jednim besprekorno organizovanim kupom u ribolovu ne kriju ni domaćini u SRK „Nikšić“.

„U SRK „Nikšić“ imamo pobratime gradove iz Požege, Bileće, Danilovgrada, Prijepolja. To je jedna lijepa i dugogodišnja saradnja. Mi idemo takođe i kod njih na takmičenja i zato je ovo uvijek lijep događaj“, kaže Vladimir Simović,  sekretar SRK „Nikšić“

Kup u ribolovu, sa već tridesetdevetogodišnjom tradicijom, organizuje se povodom 18. septembra, Dana oslobođenja Nikšića.

 

TVCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.