Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićani dominirali u trci u planinskom biciklizmu

1_1
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 30.09.2019. u 09:00

Trebjesa i Nikšić juče su bili domaćini državnog šampionata MTB XCO i međunarodne trke Trofej Trebjesa MTB XCO koja se boduje za nacionalnu mountain biking ligu Crne Gore, a organizator ovog događaja bio je Biciklistički klub Perun.

Organizatori su kazali da je na izuzetno tehnički pripremljenoj i markiranoj stazi nastupilo blizu 60 takmičara.

„Veliki broj mladih biciklista u kategoriji pioniri, mlađi kadeti i kadeti pokazali su da ima nade za budućnost planinskog biciklizma u takmičarskom smislu”, istakli su oni.

Prije početka takmičenja, direktorica trke Ana Petrović Njegoš upoznala je takmičare sa propozicijama takmičenja, objasnila koja su mjesta na kojima su postavljene sudije na stazi, gdje su lokacije na stazi na kojima je postavljena fiding zona i mjesto za tehničku podršku, kao i oznake za ekstremne spustove, te pojasnila pravila vožnje i ponašanje takmičara na zahtjevnim usponima.

Predsjednik Biciklističkog saveza Crne Gore Dejan Popović poželio je takmičarima mnogo sportske sreće, zadovoljan velikim brojem djece koja su se prijavila za učešće. On je posebnu zahvalnost uputio BK Perun kao lideru za organizaciju takmičenja u mountainbikingu

„BK Perun je klub koji je u vremenu pauze dok nije osnovan novi biciklistički savez branio čast ovog sporta i na svojim leđima iznio razvoj planinskog biciklizma u Crnoj Gori uz obećanje da će preko Ministarstva sporta učiniti sve da pomogne klubu da nastavi rad na razvoju mountainbikinga“, istakao je Popović.

Zanimljiva trka bila je u kategoriji juniora između najboljeg crnogorskog juniora Nikole Grupkovića člana BK Perun i Petra Spaića iz BK Mostar koji su vozili četiri kruga duga po 3.250 metara.

Grupković je u prvom krugu zauzeo čeonu poziciju, nakon pada na ekstremnom spustu uspio je nastaviti, Spaić je to iskoristio da se primakne prvoplasiranom, ali se ipak zadovoljio srebrnom medaljom, dok je bronza pripala Marku Lazoviću iz BK Perun.

U glavnoj trci u kategoriji Elitee šest krugova borba za prvo mjesto vodila se između kolega iz BK MFR Tempo Demira Mulića i Dragana Jašovića koji je nakon gumi defekta u četvrtom krugu izgubio prvu poziciju. Demir Mulić je kao vodeći ušao u peti krug i u šestom krugu završio trku na prvom mjestu, drugi je bio Dragan Jašović, a trećeplasirani Radosav Bezmarević iz BK Džada.

Organizatori su kazali da je glavni sudija takmičanja Nikolina Despotović besprekorno odgovorila na zadatak, a sportski direktor Radule Cerović iako mlad,  odgovorno je iznio obaveze koje su mu bile postavljene.

“Još jednom da naglasimo da je takmičarska kružna staza na Trebjesi poznata kao jedna od najboljih u regionu za disciplinu olimpijski cross country”, naveli su iz BK Perun.

Za tehničku organizaciju i pripremu staze bio je zadužen Branko Cerović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.
Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.