Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićani na golbal kampu u Sarajevu

golbal
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.01.2016. u 13:55

Paraolimpijski savez Crne Gore saopštio je danas da će Global ekipa Nikšić učestvovati na prvom zimskom međunarodnom golbal kampu koji će za vikend biti održan u Sarajevu

Kamp će biti održan u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu. Predsjednik nikšićkog kluba, Goran Macanović, kazao je da se golbal u posljednje dvije godine na velika vrata vraća u region.

“Imajući u vidu da već imamo ustaljene turnire u Beogradu, Banja Luci i Niksicu, a najavljeno je pokretanje turnira u Podgorici, Sarajevu i Trebinju, na kampu ćemo pokrenuti priču o organizaciji Regionalne Golbal lige koja bi bila pun pogodak kada je u pitanju ta tipična paraolimpijska disciplina”, kazao je Macanović.

Najavljeno je da će kao specijalni gosti pojaviti predstavnici Međunarodne sportske asocijacije za osobe bez vida (IPSA), koji će govoriti o pokretanju futsala za slijepe u regionu.

“Nedavno je na adresu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore kao donacija FIFA i IBSA, a posredstvom Božidara Dende, predsjednika Saveza slijepih Crne Gore i člana Upravnog odbora Evropskog saveza slijepih, stigla donacija u vidu deset specijalizovanih zvucnih futsal lopti i deset poveza za oči”, piše u saopštenju Paraolimpijskog komiteta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.