Nikšićani na golbal kampu u Sarajevu

golbal
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.01.2016. u 13:55

Paraolimpijski savez Crne Gore saopštio je danas da će Global ekipa Nikšić učestvovati na prvom zimskom međunarodnom golbal kampu koji će za vikend biti održan u Sarajevu

Kamp će biti održan u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu. Predsjednik nikšićkog kluba, Goran Macanović, kazao je da se golbal u posljednje dvije godine na velika vrata vraća u region.

“Imajući u vidu da već imamo ustaljene turnire u Beogradu, Banja Luci i Niksicu, a najavljeno je pokretanje turnira u Podgorici, Sarajevu i Trebinju, na kampu ćemo pokrenuti priču o organizaciji Regionalne Golbal lige koja bi bila pun pogodak kada je u pitanju ta tipična paraolimpijska disciplina”, kazao je Macanović.

Najavljeno je da će kao specijalni gosti pojaviti predstavnici Međunarodne sportske asocijacije za osobe bez vida (IPSA), koji će govoriti o pokretanju futsala za slijepe u regionu.

“Nedavno je na adresu Paraolimpijskog komiteta Crne Gore kao donacija FIFA i IBSA, a posredstvom Božidara Dende, predsjednika Saveza slijepih Crne Gore i člana Upravnog odbora Evropskog saveza slijepih, stigla donacija u vidu deset specijalizovanih zvucnih futsal lopti i deset poveza za oči”, piše u saopštenju Paraolimpijskog komiteta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 18. Međunarodnom karate turniru "Kup Nikšića 2022", koji je održan u nedjelju, takmičari Karate kluba Fokus osvojili su 11 medalja, od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i šest bronzanih odličja.