Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin na Svjetskom prvenstvu u šotokanu

20428034_1514457788617021_752481222_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.07.2017. u 06:01

Na Svjetskom prvenstvu u šotokan karateu, koje će se održati od 6. do 8. oktobra u mađarskom Egeru, Crna Gora će imati svog predstavnika.

Nikšićanin Vesko Nikolić (22) odmjeriće snage sa najboljim takmčarima seniorima svijeta u tzv. apsolutnoj kategoriji, preko 87kg.

„Očekuju nas brojni meševi sa svjetskim asovima ovoga sporta i predstavnicima svih zemalja koji su pod Svjetskom šotokan karate federacijom. Nadamo se da ćemo opet Crnu Goru i grad Nikšić okititi zlatnom medaljom i dostojno je predstaviti u Mađarskoj. Do tada ćemo se naporno spremati“, jasan je Nikolić koji će trenirati u jedinom šotokan klubu u Crnoj Gori, nikšićkom ”Tigar Mićović”.

Zahvaljujući njima, šotokan karate intenzivno se probija i nalazi svoje mjesto na sportskoj mapi Nikšića i Crne Gore, a potvrda rada došla je upravo na Prvenstvu Evrope u Subotici.

Nikolić je donio zlato u Crnu Goru pobijedivši predstavnika Rusije rezultatom od 4:0, zatim predstavnika Rumunije rezultatom 3:0 i u finalu predstavnika Bugarske rezultatom 3:0.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.