Novi fantastičan uspjeh mlade nikšićke džudistkinje: Ivana Nikolić osvojila srebro u Klužu

ivana
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.05.2016. u 18:44

Nikšićanka Ivana Nikolić ne prestaje da oduševljava svjetsku džudo javnost. Ova mlada članica Džudo kluba „Straševina“ danas je nastupila za crnogorksu kadetsku reprezentaciju na Evropskom kupu u Klužu i osvojila srebrnu medalju. 

Još jedan sjajan uspjeh kojim se mogu ponositi Nikšić i Crna Gora, i još jedna potvrda riječi našeg legendarnog Dragomira Bečanovića, koji je Ivanu nazvao čudom od djeteta.

Na startu takmičenja u kategoriji do 40 kilograma ona  je bila slobodna, u drugom kolu savladala  je Anu Bjelicu iz Srbije i izborila polufinale, gdje je eliminisala Mađaricu Brigitu Vargu.

U borbi za zlato Ivana je poražena od Mađarice Timee Kardoš.

Ovo je Ivani drugo finale Evropskog kupa, jer se za trofej nedavno borila i u Zagrebu, gdje je poražena od Francuskinje Čarlen Kuildžini.          

Evropski kup u Klužu okupio je 445 takmičara, 292 u muškoj i 153 u ženskoj konkurenciji, iz 23 države. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.